Mo i Rana

Mo i Rana er Helgelands største by. Vårt studiested ligger i sentrum av byen, der alt ligger til rette for at du som student skal trives og lykkes med studiene dine.

Med sine 26 000 innbyggere er Mo i Rana den tredje største byen i Nord-Norge. Studiestedet er lokalisert i Campus Helgeland, hvor vi har om lag 600 studenter. Her har du nærhet til alt hva byen har å tilby. Innen en radius på 100 meter fra universitetet finner du kjøpesentre, kulturtilbud og treningssentre, samt kino, teater, kafeer, puber og restauranter.

Byfoto fra fugleperspektiv med et vann, en statue og et bygg.

Opplev Mo i Rana

 • Lokalene er moderne med stor kantine, auditorium, grupperom, forelesningssaler og et hyggelig bibliotek.

  Innen hundre meter fra lokalene finner du flere varehus, utelivstilbud, kulturtilbud og treningsfasiliteter, samt kino, teater, kafeer, puber og restauranter.

  Samtidig er veien kort mellom by, kyst og fjell.

  Les mer om de ulike tilbudene i Mo i Rana her.

 • Mo i Rana er plassert mellom fjord og fjell, og er et godt utgangspunkt for å utforske den vakre Helgelandskysten og fjellene rundt. Byen har også et aktivt kulturliv, med festivaler og konsertopplevelser for enhver smak.

  Kultur

  I Mo i Rana finner du flere populære kultur- og musikkfestivaler, som Verketfestivalen, Smeltedigelen og Vinterlysfestivalen.

  Også Trænafestivalen, som har tilnærmet kultstatus blant hardbarka festivalgjengere, når du med buss og ferge fra Mo i Rana. 

  Scener for konserter, debatter, quiz, m.m. ligger bare 50 meter fra Campus Helgeland.

  Natur- og friluftsliv

  I Mo i Rana finner du attraktive friluftstilbud både sommer og vinter, enten du liker jakt og fiske, toppturer, kajakk, ski eller sykkel.

  Mo har flere idrettsanlegg, idrettshall, badeland og treningssenter. 7 km fra sentrum ligger Skillevollen idrettspark; et eldorado for langrenn, skiskyting, alpint og snowboard.

  Mer om studentlivet i Mo i Rana

  Studentorganisasjonen Helgeland

 • Campus Helgeland ligger i sentrum av Mo i Rana. Til Mo i Rana kan man reise med fly via Bodø eller Trondheim, og Røssvoll flyplass ligger ca. en mil nord for Mo i Rana. Det går flybuss fra flyplassen til Mo i Rana sentrum.

  Man kan også ta tog til Mo i Rana fra Trondheim og Bodø. Flybussen har endestasjon ved jernbanestasjonen, som ligger ca. 350 meter fra Campus Helgeland. 

  E6 passerer også gjennom byen. 

Vårt studietilbud

Sykepleie

Sykepleie

Bachelor
Heltid
Bodø, Levanger, Mo i Rana, Namsos
Høst 2024
3 år