Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)
Masteroppgave
LED5009
Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)

Masteroppgave

LED5009

Tema og problemstilling for masteroppgaven kan være av ulik karakter innenfor fagfeltet til masterprogrammet. Masteroppgaven skal inneholde et litteraturstudium og et empirisk arbeid med bruk av kvantitativ og/eller kvalitativ metode. Masteroppgaven skrives normalt i grupper på 2-3 personer. Krav til masteroppgaven kan er beskrivet i masteroppgaveveiledningen (MOPP) i Canvas, og der finnes også malen for oppgaven.

Gjennom arbeidet med masteroppgaven skal studentene vise at de er i stand til å definere/avgrense/presisere en problemstilling som er forskbar, gjøre rede for relevant ny internasjonal litteratur som setter problemstillingen inn i en vitenskapelig sammenheng, velge relevant metode, foreta en empirisk kvalitativ/ kvantitativ undersøkelse, gjennomføre systematisk analyse av sine funn opp mot internasjonal litteratur og trekke konklusjoner. Masteroppgaven skrives normalt over to semester, med oppstart høst. Det åpnes for muligheten for å skrive oppgaven over ett semester, men da etter nærmere avtale med studieprogramansvarlig. Studenten tildeles en veileder på masteroppgaven.

For å få tildelt veileder og starte med masteroppgaven er det et krav om at alle emner skal være bestått.

Emnet er kun åpent for studenter på studieprogrammet MBA i strategi og ledelse, MBA i teknologiledelse og Master i beredskap og kriseledelse.

For å få tildelt veileder og starte med masteroppgaven er det et krav om at alle emner skal være bestått.

Kunnskap

Etter fullført masteroppgave

  • har studenten dybdekunnskap om forskningsfronten internasjonalt relatert til valgt problemstilling
  • har studenten avansert kunnskap om metodiske tilnærminger for innsamling og analyse av datamateriale
  • har studenten inngående kunnskap om oppbygging av et vitenskapelig arbeid

Ferdigheter

Etter fullført masteroppgave

  • kan studenten utvikle en forskbar problemstilling
  • kan studenten kritisk reflektere over relevant internasjonal forskning og empiri som kan bidra til svar på problemstillingen
  • kan studenten vurdere, velge ut og bruke relevant internasjonal forskning og metodikk i innsamling, systematisering og analyse av data for å belyse den valgte problemstillingen.

Generell kompetanse

Etter fullført masteroppgave

  • kan studenten delta i faglig baserte internasjonale diskusjoner om problemstillingens forskningsområdet
  • kan studenten formidle egne faglige vurderinger på forskningsområdet
  • kan studenten forstå betydningen av forskningsområdet internasjonalt og anvende sine kunnskaper til å foreslå strategiske endringer i en virksomhet
Utover semesteravgift og pensumlitteratur forutsettes det at studenten disponerer en bærbar datamaskin.
Obligatorisk
Veiledning
Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneevalueringer og studieprogramevaluering. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.

Oppgave - gruppe 1-3 studenter, karakterregel Bokstavkarakterer

Det tas forbehold om endringer i vurderingsform. Korrekte vurderingsform vises i StudentWeb ved oppmelding til aktuelt emne.