Fysisk aktivitet i helsefremmende arbeid
Se studieprogram
I dette studiet får du innsikt i teori og forskning knyttet til fysisk aktivitet som forebyggende arbeid for å fremme helse og deltakelse, - både i befolkningen generelt og for en selvvalgt målgruppe. Teori knyttet til blandt annet motivasjon, mening, kropp og bevegelse vil bli tematisert i forhold til fysisk aktivitet. Ulike faktorer og forhold ved person og samfunn som kan fremme og hemme fysisk aktivitet vil bli drøftet kritisk og aktualisert mot hverdagsliv, helsefremmende arbeid og/eller planarbeid. Studentene skal utvikle et avgrenset prosjekt for å fremme fysisk aktivitet og helse hos en selvvalgt målgruppe (for eksempel personer/pasienter i egen organisasjon/arbeidsplass) og utarbeide en prosjektplan for prosjektet.
Kunnskaper
- Har inngående kunnskap om fysisk aktivitet som forebyggende og helsefremmende aktivitet.
- Har inngående kunnskap om ulike teorier for motivasjon og meningsdannelse, og relatere dette til fysisk aktivitet og helsefremmende arbeid.
- Har inngående forståelse av hvordan forskjellige faktorer påvirker fysisk aktivitet i en valgt populasjoner og kan anvende dette til å utvikle faglige problemstillinger.
Ferdigheter
- Kan analysere og kritisk vurdere fysisk aktivitet og deltakelse knyttet til en valgt populasjon.
- Kan evaluere kritisk et helsefremmende tiltak på individ-, gruppe- og samfunnsnivå ved bruk av relevante metoder og verktøy.
- Kan selvstendig utvikle og gjennomføre helsefremmende tiltak for grupper på ulike nivå, institusjoner og organisasjoner i samfunnet og kritisk evaluere nytten av prosjektet.
Generell kompetanse
- Kan anvende kunnskap om fysisk aktivitet som helsefremmende faktor og bidra til innovasjon innenfor ulike deler av helsetjeneste/forvaltning.
- Kan anvende kunnskap om fysisk aktivitet som helsefremmende bidrag i formidling til allmenheten og fagfeller.
Opptak skjer på grunnlag av fullført bachelor.
Fysisk samling 24–28.3
Digital samling 24.–26. april
Ingen kostnader utover semesteravgift og pensumlitteratur.
Sammensatt vurdering (SV), karakterregel A-F:
- Arbeidskrav (AK), teller 0/100 av karakteren, karakterregel Godkjent/Ikke godkjent, må være godkjent for å få endelig karakter i emnet.
- Oppgave (OP), individuell, teller 100/100 av karakteren, karakterregel A-F.
Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneevalueringer og studieprogramevaluering. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.
Vi viser til gjeldende forskrift og tilhørende retningslinjer.