Behandling av personopplysninger på nord.no og blogg.nord.no

Nord universitet sitt webteam har det daglige ansvaret for Nord universitets behandlinger av personopplysninger på nord.no og blogg.nord.no, med mindre annet er oppgitt under. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, som persontilpasset markedsføring. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

Bouvet er Nord universitets databehandler og vår leverandør for utvikling av nettstedet nord.no. SiteImprove er Nord universitets databehandler og vår leverandør av analyseverktøy for nettstedet nord.no. Sempro er Nord universitets databehandler og vår leverandør av digitale markedsføringstjenester, inkludert persontilpasset markedsføring.

Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettstedet lagres på Nord sine servere. Opplysninger som samles inn til analyse av nettstedet samles på servere til SiteImprove. Det er kun Bouvet, SiteImprove og Sempro som har tilgang til opplysninger som samles inn. Egne databehandleravtaler mellom Nord universitet og Bouvet, Nord universitet og SiteImprove, og Nord universitet og Sempro regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Brukeranalyse og sideoptimalisering

Nord universitet samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende til nord.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle informasjonstilbudet på nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i anonymisert og aggregert form. Med anonymisert mener vi at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å genere statistikk. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, som vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt.

Nord universitet bruker SiteImprove og Google Analytics som analyseverktøyet på vårt nettsted.

Persontilpasset markedsføring

Om du som bruker samtykker ønsker Nord universitet å vise deg tilpasset annonser andre nettsted du besøker. Dette gjør vi ved bruk av Google Tag Manager. Dette verktøyet gir oss mulighet til å vise deg annonser om aktuelle studietilbud, seminarer, foredrag m.m. som vi tror kan være av interesse for deg som bruker av universitetets nettsider.

For å bruke dine opplysninger til persontilpasset markedsføring trenger vi ditt samtykke. Du kan til enhver tid avgi eller trekke ditt samtykke ved bruk innstillingene i nettleseren din.

•Google Tag Manager and AdWords (_gac) plasserer en informasjonskapsel på din datamaskin for å gi kampanjerelatert informasjon. Informasjonskapselen slettes etter 90 dager.

1. Forlate nettstedet eller stille inn nettleseren så den varsler deg hver gang datamaskinen mottar en informasjonskapsel
    (slik at du kan velge om du vil akseptere den eller ikke)

Publisert: 18.07.2018
Oppdatert: 23.08.2018

Kontakt

Spørsmål om innhenting av personopplysninger på nord.no og blogg.nord.no kan rettes til web@nord.no.