Båtpuss i fjæra

Friluftsliv

Årsstudium i Levanger

Dette studiet tilbyr spennende turopplevelser og gode muligheter til å utvikle egenferdigheter innen bredt utvalg av friluftslivsaktiviteter. I studiet lærer du også om friluftsliv som kulturfenomen, og hvordan du kan formidle friluftsliv slik at barn, unge og voksne skal få trygge og gode turopplevelser i naturen, året rundt.

Beskrivelse av studiet

Dette studiet tilbyr spennende turopplevelser og gode muligheter til å utvikle egenferdigheter innen bredt utvalg av friluftslivsaktiviteter. I studiet lærer du også om friluftsliv som kulturfenomen, og hvordan du kan formidle friluftsliv slik at barn, unge og voksne skal få trygge og gode turopplevelser i naturen, året rundt.

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse

 

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

 

Det kreves godkjent politiattest.

Jobbmuligheter

Du kan bruke studiet i en selvvalgt bachelorgrad i friluftsliv, som kvalifiserer for opptak på Kroppsøvings- og idrettsvitenskap, mastergradsstudium, ved Nord universitet, Levanger. Studiet kan tas som selvstendig årsenhet inngå i en fagbachelorvidereutdanning. 30 studiepoeng kan innpasses i grunnskolelærerutdanningene.

Du får et praktisk og teoretisk grunnlag for å arbeide i barnehage, grunnskole, vidaregående skole, leirskole og folkehøgskole, innen forebyggende helsearbeid og rehabilitering, innen friluftslivsorganisasjoner, innen reiseliv og turisme og innen natur- og friluftslivsforvaltning.

Videre utdanning

Studiet i Friluftsliv kan tas som selvstendig studium eller inngå i bachelorstudium. Du kan bruke studiet i en selvvalgt bachelorgrad i friluftsliv, som kvalifiserer for opptak på Kroppsøvings- og idrettsvitenskap, mastergradsstudium, ved Nord universitet, Levanger.

Studiet kan tas som selvstendig årsenhet inngå i en fagbachelorvidereutdanning. 30 studiepoeng kan innpasses i grunnskolelærerutdanningene. Kombinert med fagdidaktikk (PPU) kvalifiserer studiet til arbeid i med friluftsliv i skoleverket.

Utenlandsopphold

Les mer om muligheter for utveksling her.

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist Ordinær søknadsfrist 15. april 2021
Søknadsfrist for realkompetansesøkere 1. mars 2021

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og tilstedeværelse

Velkommen som student ved Friluftsliv, årsstudium ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas.

I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.Oppmøte første dag 
For nye studenter ved Friluftsliv, årsstudium blir det et fysisk oppstartsmøte på studiestedet. Vi anbefaler deg å være med. Det vil bli gitt masse nyttig informasjon og du vil få mulighet til å bli kjent med både medstudenter og undervisningspersonell. 

Oppmøte: Onsdag 12. august kl. 13.00-15.00. 

Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder.

Politiattest
Friluftsliv, årsstudium krever politiattest. Husk å levere politiattest ved studiestart, og senest innen 1. september. 


Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studentene bør ha tilgang til:
PC/Mac/nettbrett med nettilgang
Hodetelefoner 
Webkamera

Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i en risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.


Timeplan og pensum

​Timeplan

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke emner du skal ta, vil din individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit. 

Pensum
Slik finner du riktig pensum:

Studentliv og annen praktisk informasjon

Studentinord
Samskipnaden Studentinord tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehager, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter. 


Finn frem
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus:

>> Mazemap Levanger​​​​


Buss til og fra campus
Levanger:

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg orientert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud.  Last ned til iPhone / Android


Studiepoeng 60
Type studium Årsstudium
Studieform Heltid
Språk Engelsk
Politiattest Ja
Studiested Levanger

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist Ordinær søknadsfrist 15. april 2021
Søknadsfrist for realkompetansesøkere 1. mars 2021

Mer informasjon