Faggruppe for kroppsøving, idrett og friluftsliv

Faggruppa kroppsøving, idrett og friluftsliv har omfattande forskingsaktivitet og undervisningsaktivitet innan fagområdet kroppsøving, idrettsvitskap, trening, ernæring, helse, friluftsliv og fysisk aktivitet.

Våre studietilbod har generelt ei god blanding av praktisk og teoretisk undervisning.

Fagmiljøet har etablerte forskingsgrupper og forskingsaktivitet. Vi ønsker å vere eit utviklande miljø, både i Noreg og i utlandet.

Faggruppa har om lag 44 årsverk og rundt rekna 500 studentar. Vi har vitskapeleg tilsette på Levanger/Meråker, i Bodø og på Nesna.

Faggruppa tilbyr studium på master- og bachelornivå, i tillegg til årsstudium og kortare studium. 

Faggruppeleiar: Line Dverseth Danielsen

Langrennsløper på skistadion.

Forskningsgrupper

  • Forskningsgruppen Bevegelsesvitenskap fokuserer sin forskning mot avgjørende variabler for prestasjonsutvikling og læring av ferdigheter basert på en multidisiplinær tilnærming i idrett og bevegelser generelt.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Forskningsgruppen tar for seg problemstillinger innenfor: Inkludering og kvalitet i kroppsøving, friluftsliv med vekt på motivasjon, ledelse og inkludering. Forskningsgruppens studier tar også utgangspunkt i aktivitetsgrad og fysisk form blant barn, unge og voksne, samt studier innenfor kosthold og helse.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Forskningsgruppe for læring og ferdighetsutvikling i idrett gjennomfører studier om læring / utvikling og faktorer som påvirker prestasjon i idrett.

    Les mer om forskningsgruppa

  • Forskningsgruppen har som hovedmål å bidra til økt vitenskapelig forståelse knyttet til prestasjonsutvikling i langrenn og skiskyting.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Forskningsgruppen forsker på ulike temaer relatert til fysiologiske og psykologiske aspekter innen trening- og idrettsvitenskap.

    Les mer om forskningsgruppa