Faggruppe for samfunnsfag og RLE

Faggruppa for samfunnsfag og RLE arbeider med fagutvikling og forsking innan lærarutdanning, praktisk kunnskap med tverrfaglege tilnærmingar til studiar av profesjonspraksis, i eit breitt utval av emne og studieprogram.

Fagmiljøet tilbyr studium innan samfunnsfag, KRLE og praktisk kunnskap. Studietilboda er viktige bidragsytarar i samband med arbeid i barnehage, grunnskule og til arbeid med forståing av alle profesjonspraksisar.

Faggruppa bidrar både i barnehagelærar-,  og grunnskulelærarutdanning, master i praktisk kunnskap og til Ph.d.-programmet i profesjonsvitskap.

Det er etablert forskingsgrupper som samarbeider om utvikling av fag, både i Noreg og i utlandet.

Faggruppa i Samfunnsfag og RLE har nær 30 årsverk. 

Vi underviser i fleire masterfag og bachelorutdanning og i kortare emne i ulike studieprogram.

Faggruppeleiar: Anne Mette Bjørnvik Rosø

Foreleser og studenter i et auditorium.

Forskingsgrupper

  • Forskningsgruppen er opptatt av utvikling av forskning i og om praktisk kunnskap som en måte å både artikulere grunnlaget for studieretningen i praktisk kunnskap. Gruppen har også fokuset rettet mot anvendelser av dette forskningsperspektivet i sammenheng med spesifikke praksisformer og yrker.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Forskningsgruppen ønsker å studere noen av de institusjonene som fra slutten av 1800-tallet ble bygget opp for barn som av ulike grunner ikke skulle bo hjemme i oppveksten sin.

    Les mer om forskningsgruppen

Praktisk kunnskap

  • Senter for praktisk kunnskap ble opprettet i 1997 som et fag- og forskningsmiljø innen praktisk kunnskap. Senteret er i dag innlemmet i faggruppen for samfunnsfag og RLE.

    Les mer om praktisk kunnskap