Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)
Masteroppgave for lektorutdanning i samfunnsfag
HI330LS
Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)

Masteroppgave for lektorutdanning i samfunnsfag

HI330LS

Emnet konsentreres fullt og helt om å skrive en masteroppgaven. Studentene velger selv emne for oppgaven, men seksjonen vil legge spesielt til rette for tilknytning til et av de forskningsprosjektene som til enhver tid foregår ved historie. Det er et krav at oppgaven er knyttet til et emne som vil være relevant for undervisning i skolens trinn 8-13.

Studentene skal ha valgt tema for mastergradsoppgaven i løpet av høstsemesteret i 5 studieår. For studenter som har skrevet under veiledningskontrakt tilbys veiledning i inntil 13 timer. Veiledningen omfatter veiledningsmøter, forberedelse til veiledning, veiledning på e-post og telefon. Deler av veiledningen kan skje i grupper. Studentene skal også delta i et oppgaveseminar sammen med de ordinære masterstudentene i historie, hvor de skal legge fram deler av oppgaven til diskusjon.

Det krever opptak på Lektorutdanning i samfunnsfag med fordypning i historie.
Det krav om at studenten har bestått emnet MET5008 Forskningsdesign og metode del 1 og er oppmeldt HI301S Teori, metode og historiografi.

Kunnskaper

  • Studenten skal kunne planlegge og utføre et selvstendig historiefaglig forskningsarbeid.
  • Studenten skal ha avansert kunnskap om fagområdets vitenskapelige teori og metoder

Ferdigheter

  • Studenten skal kunne utforme selvstendige problemstillinger og diskutere dem på bakgrunn av forskningslitteratur og kilder.
  • Studenten skal kunne analysere og forholde seg til ulike informasjonskilder og nytte disse til å strukturere og formulere faglige resonnement.
  • Studenten skal kunne analysere eksisterende teorier, metoder og fortolkninger innenfor fagområdet og arbeide selvstendig med praktisk og teoretisk problemløsning.
  • Studenten skal kunne bruke relevante metoder for forskning og faglig utviklingsarbeid på en selvstendig måte.
  • Studenten skal kunne gjennomføre et selvstendig, avgrenset forskningsarbeid under veiledning og i tråd med gjeldende forskningsetiske normer.

Generell kompetanse

  • Studenten skal kunne produsere en selvstendig større diskuterende tekst.
  • Studenten skal kunne nytte sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å gjennomføre avanserte arbeidsoppgaver og prosjekter.
  • Studenten skal kunne formidle omfattende selvstendig arbeid og behersket fagområdets uttrykksformer.
  • Studenten skal kunne kommunisere om faglige problemstillinger, analyser og konklusjoner innenfor fagområdet, både med spesialister og til allmenheten.
Ingen kostnader utover semesteravgift og pensumlitteratur.
Individuell veiledning og seminar.
Årlige evalueringer som inngår i universitetets kvalitetssikringssystem.

Masteroppgave med muntlig - maksimalt 90 sider (1 person) eller maksimalt 135 sider (2 personer), karakterregel Bokstavkarakterer

  • Oppgave - Midlertidig karakter før muntlig justering, teller 0/100 av karakteren, karakterregel Bokstavkarakterer .
Blyant, penn, linjal, enkel kalkulator og tospråklige ordbøker.