Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2023/24)
Fordypning tema
HIS2006
Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2023/24)

Fordypning tema

HIS2006
Kurset gir en fordypning i et historisk problem fra eldre, tidligmoderne, eller moderne historie, under en nasjonal eller/og global synsvinkel. 
Emnet gir et mer detaljert innblikk i historieforskningen om et bestemt tema. Målet er å gi studenten innsikt i et historisk emne og den historiefaglige diskusjonen omkring dette. Hun eller han vil samtidig få opplæring i bruk av historierelatert teori (hvis aktuelt), historisk forståelse, historiske metoder og bruk av historiske kilder. Kurset vil gi studentene muligheten til å arbeide selvstendig og kritisk med historisk litteratur og kilder og forstå ulike  og tilnærminger og problemer knyttet til dem.
Generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regelverk.

Etter vellykket deltakelse skal studenten ha følgende læringsutbytte definert i kunnskap, ferdigheter og generell kompetanse:

Kunnskap

  • Studenten har kunnskap om et bestemt emne og om  hovedteorier innen den historiske forskningen om dette.
  • Han eller hun vil beherske forskjellige metodiske tilnærminger og de grunnleggende prinsippene for historisk kildekritikk.
  • Studenten vil bli kjent med et bredt spekter av skriftlige kilder fra den aktuelle historiske perioden, og med spesielle problemer knyttet til hovedemnet for seminaret.

Ferdigheter

  • Studenten kan demonstrere teoretiske og metodiske ferdigheter.
  • Han eller hun evner å bruke kildemateriale både på en kritisk og en konstruktiv måte.
  • Studenten evner å drøfte og besvare historiske spørsmål og problemstillinger og koble dem til faghistoriske debatter.

Generell kompetanse

  • Studenten er i stand til å lese kilder kritisk og vurdere verdien kritisk og i forhold til samfunnet de har blitt skrevet i.
  • Han eller hun behersker forskjellige historiske og teoretiske metoder som kan brukes til å løse problemer og etablere ny kunnskap.
  • Studenten har fått en systematisk opplæring i historie og sosialt og politiske relevante felt som også kan brukes utenfor studiet av historie.
Ingen kostnader utover semesteravgift og pensumlitteratur.
Obligatorisk for bachelor i historie. Valgemne for andre studenter.
Forelesninger, kollokvier, muntlige presentasjoner, skriving, medstudentvurdering og oppgaveløsning, alt tilrettelagt både for nett- og campusstudenter. 
Årlige evalueringer som inngår i universitetets kvalitetssikringssystem.

AK Muntlig presentasjon (0/100)

Oppgave (10 sider forskningspapir 100/100) (O). Vurderes A-F.

Eksamen kan skrives på norsk eller engelsk.