Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)
Fra teori til problemstilling
KRO5002
Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)

Fra teori til problemstilling

KRO5002
Akademisk skriving i form av paper. Begrepene forskningsfelt og forskningsfront. Litteratur-review. Analyse og drøfting av forskningslitteratur. Bruk av søkeverktøy og metode for innhenting, bearbeiding, systematisering og analyse av forskningslitteratur. Komponering og framstilling av en skriftlig oppgave i henhold til spesifikke krav. Utforming av prosjektplan og søknad om godkjenning av mastergradsoppgave. Spesialisering skal være basert på forskningsprosjekter og forskningskompetanse i fagmiljøet i kroppsøving, idrettsfag og friluftsliv.
Opptak skjer på bakgrunn av generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regler. Emnet er for studenter tatt opp på lektorutdanning i kroppsøving og idrettsfag. For å starte på emnet kreves gjennomført første syklus (de tre første år) i lektorutdanningen med bestått vurdering i alle emner.
For å starte på emnet kreves gjennomført første syklus (de tre første år) i lektorutdanningen med bestått vurdering i alle emner.

Kunnskap

Studenten:

  • har kunnskap om begrepene forskningsfelt og forskningsfront, litteraturreview og prosjektbeskrivelse
  • Har kunnskap om søkeverktøy og metode for innhenting, bearbeiding, systematisering og analyse av forskningslitteratur
  • Har kunnskap om forskningsfronten på et valgt og avgrenset forskningsfelt.
  • Har inngående kunnskap om relevant forskningslitteratur.

Ferdigheter

Studenten:

  • kan innhente, systematisere, referere, vurdere og diskutere relevant forskningslitteratur ved hjelp av ulike søkeverktøy og metoder.
  • kan produsere tekster som forholder seg til faglige begrep og teorier, og til kriterier for akademisk skriving.
  • Kan utforme prosjektplan og søknad om godkjenning av mastergradsoppgave.
  • Kan orientere seg i faglitteratur, analysere og forholde seg kritisk til informasjonskilder og eksisterende teorier innen fagfeltet.

Generell kompetanse

Studenten:

  • Har kunnskapsgrunnlag til å utvikle problemstilling for egen mastergradsoppgave.
  • Kan formidle og kommunisere faglige problemstillinger knyttet til profesjonsutøvelsen på et faglig avansert nivå.
Semesteravgift og pensumlitteratur.

Forelesninger, teoriundervisning og seminarer.

Selvstendig arbeid og arbeidskrav individuelt og i gruppe.

Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneundersøkelser (midtveisevaluering og sluttevaluering). Evaluering inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.

Samlet vurdering

Arbeidskrav: 7 skriftlige arbeidskrav, som beskrives nærmere i emnets arbeidsplan. Godkjent / Ikke godkjent. Godkjent gir tilgang til endelig vurdering. Teller 0/100 av endelig karakter.

Oppgave, individuell. Karakter A-F. Studenten har rett til inntil 6 timer veiledning. Teller 100/100 av endelig karakter.

Alle hjelpemidler.

Unntak: Å generere besvarelse ved hjelp av ChatGPT eller lignende kunstig intelligens og levere den helt eller delvis som egen besvarelse er å regne som fusk.