Ernæring 1
Kunnskap
Studenten
- har inngående kunnskap om mat, råvarer, matens innhold og dens betydning for individ og samfunn
- har inngående kunnskap om offisielle kostholdsråd og grunnlaget for disse, samt næringsstoffanbefalinger, næringsstoffer og deres funksjoner i kroppen
- har inngående kunnskap om de viktigste ernæringsutfordringene i Norge i ulike faser i livet og tilknyttet sosiale forskjeller
Ferdigheter
Studenten
- kan analysere faglige problemstillinger med utgangspunkt i kunnskap om sammenhenger mellom mat, kosthold og helse, også i et bærekraftig perspektiv
- kan identifisere og analysere samfunnsmessige forhold som påvirker kostholdet og matvarekvaliteten
- kan bruke relevante metoder og verktøy for å kartlegge og planlegge kosthold på individ-, og gruppenivå
- kan identifisere og analysere utfordringer knyttet til ernæring, kosthold og mat, særlig i lys av sosiale forskjeller og knyttet til ulike grupper i befolkningen
Generell kompetanse
Studenten
- kan kommunisere om faglige problemstillinger og konklusjoner innen fagområdet
- kan anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å gjennomføre avanserte arbeidsoppgaver
Nett- og samlingsbasert. To samlinger per semester. Tre dager per samling.
Forelesning i forelesningssal, kjøkken og på nett, gruppearbeid, selvstudier, seminarer, praktiske og teoretiske oppgaver og diskusjoner, evt. annet praktisk arbeid.
Sammensatt vurdering (SV): Begge eksamensaktivitetene, beskrevet under, må være bestått for å få fullført emnet.
- Mappe (MA): Inneholder to skriftlige innleveringer.
- Hjemmeeksamen (HJ): En ukes (7 dager) individuell skriftlig hjemmeeksamen.
Både MA og HJ har vurderingsuttrykk A-F, der A er beste karakter og F er ikke bestått. Mappen teller 30 % av karakteren og hjemmeeksamen teller 70 % av karakteren i emnet.
Alle hjelpemidler er tillatt.
Unntak: Å generere besvarelse ved hjelp av ChatGPT eller lignende kunstig intelligens og levere den helt eller delvis som egen besvarelse er å regne som fusk.