Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)
Strategi og markedsføring
ORG1006
Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)

Strategi og markedsføring

ORG1006
Emnet gir en innføring i strategisk planlegging og prosesser i en virksomhet. Emnet presenterer et ledelsesperspektiv på strategiformulering, implementering og evaluering, ved hjelp av ulike analytiske verktøy. Emnet problematiserer dynamiske omgivelser, og hvordan en virksomhet kan opprettholde en konkurransemessig fordel gjennom strategisk markedsposisjonering. Det legges særlig vekt på digitalisering som driver og verktøy for endring, utvikling, arbeidsprosesser og kunderelasjoner. Emnet gir også en introduksjon til utvikling av forretningsmodeller for oppnå en overordnet strategisk retning av virksomheten og for å skape gode prestasjoner.

Ledere med personalansvar og HR-medarbeidere er ofte involvert i strategiarbeid og endringsprosesser. Ved iverksetting av strategier følger ofte endringer, med konsekvenser for den enkelte, gruppene og organisasjonen.

Dette emnet gir en innføring i strategisk planlegging og prosesser i en virksomhet. Emnet presenterer et ledelsesperspektiv på strategiformulering, implementering og evaluering, ved hjelp av ulike analytiske verktøy. Emnet problematiserer dynamiske omgivelser, og hvordan en virksomhet kan opprettholde en konkurransemessig fordel gjennom strategisk markedsposisjonering. Det legges særlig vekt på digitalisering som driver og verktøy for endring, utvikling, arbeidsprosesser og kunderelasjoner.

Emnet gir også en introduksjon til utvikling av forretningsmodeller for oppnå en overordnet strategisk retning av virksomheten og for å skape gode prestasjoner.

Tilgjengelig som enkeltemne. Opptakskrav er da generell studiekompetanse.

Kunnskap

  • kjenner til ulike teoretiske perspektiver på strategiutvikling i en virksomhet og ulike verktøy for analyser av interne og eksterne forhold.
  • har kunnskap om teoretiske perspektiver på markedsposisjonering og markedskommunikasjon i dynamiske omgivelser
  • IKT og digitale løsninger som drivkrefter i utviklingen av virksomheter og offentlig sektor, med vekt på innovasjon og prosessutvikling.
  • IKT og digitale løsninger relatert effektiv kommunikasjon mellom brukere/kunder og virksomheter, med vekt på bruk av sosiale medier i kommunikasjon på HR-feltet.
  • strategiformulering, implementering og evaluering.
  • innovasjon, innovasjonsprosesser og innovasjon av forretningsmodeller i en virksomhet

Ferdigheter

  • kan analysere og forstå relevansen i ulike teoretiske perspektiver på strategiutvikling.
  • kan utvikle strategiformulering i en virksomhet og forstår prosessene i implementering og evaluering av overordnede strategier.
  • kan anvende ulike strategiske verktøy og forstå deres relevans.
  • kan reflektere over en virksomhets posisjon i et marked, og behovet for reposisjonering.
  • kan lage en markedsplan for en virksomhet.
  • kan planlegge hvordan sosiale medier skal brukes i en organisasjon.
  • kan innovere forretningsmodeller for å oppnå overordnede strategier.

Generell kompetanse

Studenten skal kunne bidra til gjennomføring av:

  • innovative prosesser i en virksomhet
  • strategisk planlegging og prosesser i en virksomhet.
  • strategiske analyser, for å definere gode strategier i en virksomhet og for å posisjonere virksomheten i et dynamisk marked.
Ingen kostnader utover semesteravgift og pensumlitteratur. Det forutsettes at studenten disponerer egen laptop.
Obligatorisk for studenter på bachelor i Human Resource Management. Tilgjengelig som enkeltemne for andre som har studierett ved Nord universitet.

Bruk av ulike undervisningsformer, som omvendt klasserom (flipped classrom), forelesninger, videoundervisning, gruppearbeider og workshops. Det legges opp til høy studentaktivitet. Klasseromsundervisningen benyttes til gjennomgang av ny teori, diskusjon av oppgaver og eventuelle spørsmål i tilknytning til disse. Det gis utvalgte caseoppgaver som tar for seg de sentrale problemstillingene i faget. Nærmere opplysninger angående fremdrift og arbeidsform gis ved kursstart.

Levanger og Bodø: Langsgående undervisning fra og med vår 2023

Mo i Rana: Samlingsbasert undervisning.

Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneundersøkelser (midtveisevaluering og sluttevaluering). Evaluering inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.
Hjemmeeksamen, individuell, 77 timer, karakterregel Bokstavkarakterer

Å generere besvarelse ved hjelp av ChatGPT eller lignende kunstig intelligens og levere den helt eller delvis som egen besvarelse er å regne som fusk.