Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)
Praksis i utlandet i dyrepleie
PRA2000
Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)

Praksis i utlandet i dyrepleie

PRA2000
Emnet består av 15 ukers praksis i utlandet. Studentene kan velge blant Nord universitets godkjente praksissteder.
Emnet er forbeholdt studenter på studieprogrammet Bachelor i dyrepleie, og emnene DYR2003 Dyrepleie II, BI 242 Teoretisk og anvendt farmakologi og PRA2024 Praktiske studier III må være bestått. Det forutsettes at studentene har gode nok språkkunnskaper til å fungere i virksomheten. Den enkelte virksomhet kan ha egne krav og rutiner i forbindelse med inntak av praksisstudenter. Hvis det er et begrensa antall praksisplasser, vil Nord universitet rangere studentene etter nærmere kriterier

Kunnskap: Studenten skal:

  • kjenne virksomhetens arbeidsfelt, metoder og strategier

Ferdigheter: Studenten skal:

  • kunne anvende kunnskaper som er tilegnet de fem første semestre i studiet innenfor en del av praksisbedriften

Generell kompetanse: Studenten skal:

  • gjennom egen aktivitet oppnå erfaring fra arbeidsoperasjoner som er relevant for sin utdannelse
Semesteravgift. Kostnader vil avhenge av praksissted og bedrift. Reisekostnader og utgifter til opphold dekkes av studenten. Studenten kan eventuelt få innvilget stipend fra Erasmus+.
Valgemne forbeholdt studenter på Bachelor i dyrepleie.

Praksis.

Obligatoriske seminarer i forkant.

Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneundersøkelser (midtveisevaluering og sluttevaluering). Evaluering inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.
Internasjonal praksis gjennomføres i virksomheter som er tilknytta Nord universitets samarbeidsorganisjoner og er godkjent av Nord universitet. Det vises til retningslinjer for internasjonal praksis for dyrepleiere for nærmere informasjon om tidsfrister, søknads - og opptaksprosedyrer, gjennomføring mm.