Bodø

Velkommen til Bodø – byen på 67 grader nord med variert kulturtilbud, storbyliv og kort vei til storslagen natur!

Bodø er en livlig by som har mye å tilby studenter. I tillegg til det mangfoldige kulturtilbudet, er Bodø et perfekt utgangspunkt for friluftsliv og utforsking av Nord-Norge.

Studenter på plen foran universitetsbygg.

Opplev Bodø

 • I Bodø sentrum finner du mange restauranter, kafeer og utesteder. Espresso, sushi, svart kaffe eller møsbrømlefse – det finnes alltid et sted uansett om du foretrekker det urbane eller det tradisjonelle.

  Shoppingmulighetene er også mange, fra lokal smykke- og glasskunst i sentrum til kjøpesenteret City Nord og Hunstadsenteret utenfor sentrum.

  Les mer om hva Bodø har å by på her.

 • Kulturtilbudet

  Kulturlivet i Bodø blomstrer, og det kan være vanskelig å velge blant alle tilbudene. Stormen konserthus og bibliotek har fått mye oppmerksomhet internasjonalt, og har blitt svært populære blant byens innbyggere.

  Andre høydepunkter er Nordland musikkfestuke og Parkenfestivalen, som trekker tusenvis av fornøyde publikummere hvert år.

  Natur- og friluftsliv

  Bodø ligger på en halvøy midt i Nordlands vakre kystlinje, derfor er byen som skapt for deg som ønsker en aktiv fritid. I nærområdet finnes et fantastisk løypenett som er godt skiltet og egnet for både fot-, sykkel- og skiturer – og selvsagt finnes det også store idrettshaller og flere treningssentre.

  Foretrekker du frisk luft og storslått natur er det bare å ta for seg av omlandets vakre kyst og fjell. Her er det ubegrensede muligheter for deg som liker fotturer, kajakkpadling, fjellklatring, toppturer, terrengsykling og paragliding. Og mye mer.

 • Til Bodø kan du reise med tog, hurtigbåt, ferge, buss, hurtigrute og fly.

  At flyplassen ligger praktisk talt midt i byen gjør reisen kjapp og enkel.

  Bodøværingene er kjent for sitt gjestfrie og friske folkelynne, og tilflyttere tas godt imot. Med Bodø som base kan du velge og vrake i opplevelser – og det er alltid kort vei mellom attraksjonene.