June Borge Doornich

Associate Professor
Nord University Business School
Study location
Bodø
Office
Bodø, Hoved Campus A238

Doornich er utdannet Siviløkonom og har en doktorgrad i Bedriftsøkonomi. Hun er nå førsteamanuensis ;ved Handelshøgskolen Nord universitet.

Hun forsker på internasjonal handel og samspillet mellom handler og geopolitikk. Hun har publisert i flere gode internasjonale vitenskapelige journaler og formidlet sin forskning til samfunn og næringsliv. På grunn av sitt engasjement for å formidle samfunnsrelevant forskning mottok hun Formidlingsprisen ved Nord universitet i 2022.

Hun har undervist i strategi og ledelse over mange år på Handelshøgskolen. På både vitenskapelige masterprogrammer og MBA. Hun holder også foredrag for samfunn og arbeidsliv om ledelse og strategi.

Doornich har arbeidet med utdanningsledelse over mange år, som Studieprogramansvarlig og Prodekan for utdanning ved Handelshøgskolen. Hun er i dag leder for Nasjonalt kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning. Hun har også mange års erfaring som leder fra hotell og restaurantnæringen, før hun startet på sin doktorgrad. Hun arbeider også som programleder og ledercoach ved Nordnorsk Lederutvikling.

Doornich har en lidenskap for mindfulness - som har motivert henne til å arbeide både kvelder og helger de siste ferm årene for å ta et dypdykk i hvilke lederegenskaper mindfulness kan bringe til en leder. Hun og Helen Miller Lynch har utviklet en konseptuell modell på Mindful Ledelse som snart er i trykk hos en stor internasjonal journal.

2023
The role of mentors in safety and crisis management training exercises 2023,;Stenhammer, Hege Christin; Doornich, June Borge; Sætren, Gunhild Birgitte
2021
Spleise masterstudenter 2021,;Doornich, June Borge
2018