Ansattbilde: June Borge Doornich

June Borge Doornich

Førsteamanuensis
Handelshøgskolen
Studiested
Bodø
Kontor
Bodø, Hoved Campus A238

Doornich er utdannet Siviløkonom og har en doktorgrad i Bedriftsøkonomi. Hun er nå førsteamanuensis ved Handelshøgskolen Nord universitet.

Hun forsker på internasjonal handel og samspillet mellom handler og geopolitikk. Hun har publisert i flere gode internasjonale vitenskapelige journaler og formidlet sin forskning til samfunn og næringsliv. På grunn av sitt engasjement for å formidle samfunnsrelevant forskning mottok hun Formidlingsprisen ved Nord universitet i 2022.

Hun har undervist i strategi og ledelse over mange år på Handelshøgskolen. På både vitenskapelige masterprogrammer og erfaringsbaserte MBA. Hun holder også foredrag for samfunn og næringsliv om ledelse og strategi.

Doornich har arbeidet med utdanningsledelse over mange år, som Studieprogramansvarlig og Prodekan for utdanning ved Handelshøgskolen. Hun er i dag leder for Nasjonalt kompetansenettverk for studenters suksess i høyere utdanning. Hun har også mange års erfaring som leder fra hotell og restaurantnæringen, før hun startet på sin doktorgrad. Hun arbeider også som programleder og ledercoach ved Nordnorsk Lederutvikling.

Doornich har en lidenskap for mindfulness - som har motivert henne til å forske på lederegenskapene til en mindful leder. Hun har publisert flere arbeider som omhandler mindful ledelse - som også er blitt anerkjent og referert til i det internasjonale tidsskriftet Forbs.

2023
The role of mentors in safety and crisis management training exercises 2023, Stenhammer, Hege Christin; Doornich, June Borge; Sætren, Gunhild Birgitte
2021
Spleise masterstudenter 2021, Doornich, June Borge
2018