Mo i Rana

Campus Mo i Rana
Mo i Rana er Nord-Norges tredje største by. Vårt studiested ligger i sentrum av Mo i Rana, der alt ligger til rette for at du som student skal trives og lykkes med studiene dine.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Hvordan komme seg hit

Til Mo i Rana kan man reise med fly (Widerøe) via Bodø eller Trondheim, og Røssvoll flyplass ligger ca. en mil nord for Mo i Rana.  Det går flybuss fra flyplassen til Mo i Rana sentrum. 

Man kan også ta tog/Nordlandsbanen til Mo i Rana fra Trondheim (nordgående)  og Bodø (sørgående). Flybussen har endestasjon ved jernbanestasjonen – som ligger ca. 350 meter fra Campus Helgeland. 

E6 passerer også gjennom byen. 

Bygget Campus Helgeland

Lokalene er moderne med stor kantine, auditorium, grupperom, forelesningssaler og et hyggelig bibliotek. Innen hundre meter fra lokalene finner du flere varehus, utelivstilbud, kulturtilbud og treningsfasiliteter, samt kino, teater, kafeer, puber og restauranter. Samtidig er veien kort mellom by, kyst og fjell.Bolig

Nå kan du søke om å få flytte inn i de splitter nye studentboligene i Kaialundveien. Her får du bo i moderne lokaler, med eget toalett, dusj, og kjøkkeninnredning med koketopp og stekeovn. I tillegg til at boligene er sentralt plassert i gangavstand til Campus og sentrum, vil du få en unik mulighet til å bli kjent med andre studenter. 


Dersom studentboliger ikke er noe for deg, kan du sjekke ut det private markedet. Det er bygd flere nye hybler forbehold studenter i nærhet til campus. 

Om man ikke er kjent i Mo i Rana kan det være greit å vite om de forskjellige bydelene og avstand til campus som ligger i sentrum av Mo i Rana. Campus ligger ca. 200 meter fra bussholdeplass, togstasjon, og endestopp for flybuss (jernbanestasjonen).

Mo i Rana sentrum – gåavstand til campus og de aller fleste fasiliteter som butikk, puber, cafeer, kino, teater, badeland, treningssenter m.m.

Åga og Hauknes – ligger ved E6 sørover fra Mo i Rana. Avhengig av hvor man får hybel er det ca. 4 – 7 kilometer fra sentrum/campus, og det er gode bussforbidenser til sentrum. I Åga er det også matbutikk

Gruben – ligger ved E12 mot Sverige/østover. Avhengig av hvor man får hybel er det ca. 3 – 7 kilometer fra sentrum, og det er gode bussforbindelser til sentrum. Restauranter/cafe og matbutikk finnes sentralt på Gruben. 

Selfors – ligger ved E6 nordover fra Mo i Rana. ca. 2 – 5 km. fra sentrum/campus. Tar ca. 30 minutter å gå i normal fart, og det er gode bussforbindelser. Matbutikk på stedet.

Ytteren – ligger ved riksvei 12 (forlengelse av E12) vestover fra Mo i Rana. Avhengig av hvor man får hybel er det ca. 3,5 – 8 kilometer fra sentrum, og det er gode bussforbindelser til sentrum. Flere matbutikker, en cafe og noen andre butikker er plassert sentralt på Ytteren. 

Båsmoen – ligger ved riksvei 12 i forlengelse av Ytteren. Ca. 6 – 8 kilometer fra sentrum, og det er gode bussforbindelser til sentrum. Her finnes også matbutikk.

Tips: Om du ikke har et spesielt ønske om å bo usentralt så sjekk gjerne ut flere alternative tilbud om hybel. Du finner ganske sikkert noe nært campus/sentrum om du ønsker det.

For å  finne hybel er det flere mulige kanaler du kan bruke. Vi anbefaler selvfølgelig alle studenter å søke om studenthybel, men om dette ikke er noe for deg kan du sjekke: 

  • Facebook-sider relatert til utleie i Mo i Rana (her kan du også legge inn et ønske om hybel i en bestemt bydel hvis du ønsker det). 
  • Finn.no – hybler til leie. 
  • Rana Blad er lokalavisen i Mo i Rana. Her er det fortsatt enkelte som legger ut annonser for hybler og leiligheter til leie.
  • Studentorganisasjonen Helgeland - be om tips og hjelp. 
Velkommen til oss!

Studentaktiviteter, kultur og friluft

Mo i Rana er plassert mellom fjord og fjell, og er et godt utgangspunkt for å utforske den vakre Helgelandskysten og fjellene rundt.

Byen har også et aktivt kulturliv, med festivaler og konsertopplevelser for enhver smak.

I Mo i Rana finner du attraktive friluftstilbud både sommer og vinter. I Rana kommune er det fantastiske forhold for jakt og fiske, toppturer, eller turer med ski, kajakk og sykkel. Om lag 7 km fra sentrum ligger Skillevollen idrettspark, som er et eldorado for langrenn, skiskyting, alpint og snowboard. Flere idrettsanlegg, idrettshall, badeland, og treningssenter finner du også i sentrum av Mo.

Byen har flere populære kultur- og musikkfestivaler, som Verketfestivalen, Smeltedigelen, Vinterlysfestivalen og ifjordfestivalen. Også Trænafestivalen, som har tilnærmet kultstatus blant hardbarka festivalgjengere, når du med buss og ferge fra Mo i Rana. 

Scener for konserter, debatter, quiz, m.m. ligger bare 50 meter fra Campus Helgeland.

I Mo i Rana er det et utall av lag og foreninger, som blant annet kor, korps, pistolklubb, politiske, humanitære og kristne foreninger, idrettslag, hundeklubb, bridgeklubb, som gjerne vil ha studenter som medlemmer. 

Flere aktører innen kultur og aktivitet samarbeider med Rana studentforening, og slik kan du delta i forskjellige aktiviteter og berike studenthverdagen din.


Fakta om Mo i Rana

Mo i Rana er den tredje største byen i Nord-Norge med ca. 26 000 innbyggere

Nord-Helgeland, så å si rett under Polarsirkelen​

Fakta om Nord universitet

  • 11 000 studenter
  • 1300 ansatte
  • 4 ph.d.-utdanninger

Besøksadresse Mo i Rana:
Campus Helgeland, Nytorget 5
8622 Mo i Rana

Postadresse Mo i Rana:
Postboks 614
8607 Mo i Rana​

Nyttige lenker