Trafikkskole

Ønsker du å redusere kostnadene til kjøreopplæring og samtidig være sikret en god kjøreopplæring?

Nord universitet, Stjørdal har som mål å sikre sine studenter en yrkesrettet og moderne trafikklærerutdanning. Ett av virkemidlene er driften av øvingsskolen Nord universitet Trafikkskole. Her kan du som ønsker å ta førerkort søke om plass for å bli en av våre øvingselever!

All kjøreopplæring foregår på Stjørdal mellom kl. 0830 og 1400, på studentenes praksisdager. All teoretisk opplæring foregår også på Stjørdal, og hovedsakelig på ettermiddagstid.

Trafikkskolen er tilknyttet Nord universitet. Som universitetsskole vil det forekomme forskning i undervisningssammenheng.

Opptak

Hver høst i august/september foretar vi et hovedopptak av kjøreelever til skolen. Vanligvis tar vi inn ca. 120 kjøreelever. Et eventuelt tilbud om plass vil bli sendt ut til din e-post, og du må da svare innen en gitt tidsfrist om du ønsker å takke ja til plassen.

Vi forbeholder oss retten til å sette sammen elevgruppen etter hva som anses som mest hensiktsmessig i forhold til læresituasjon og undervisning. Momenter som vurderes er blant annet:

• Alder. Vi ønsker primært at du som søker er 16-17 år.
  • Bosted - nærhet til Nord universitet, Stjørdal
  • Fordeling av kjønn
  • Gode norskkunnskaper - all opplæring og kommunikasjon foregår på norsk

Du må være villig til å bruke tid til kjøreopplæring over en lengre periode - dette fordi våre studenter gjennomfører en 2-årig trafikklærerutdanning. Om du får plass ved Nord universitet Trafikkskole i hovedopptaket høsten 2018, så kan du bli ferdig med obligatoriske kjøretimer våren 2020. Høsten 2018 er det obligatorisk trafikalt grunnkurs for elevene. Selv om du har tatt dette tidligere må du regne med å ta dette på nytt ved Nord universitet. Vi foretar suppleringsopptak hele året etter behov.

Søknad

Alle søknader skal være elektroniske via dette søknadsskjema.

Bruk gjerne feltet "andre opplysninger" til å beskrive deg selv. For eksempel hvor du går på skole, og hvor tilgjengelig du er for kjøretimer på dagtid.

Vær oppmerksom på at søkerlisten blir slettet siste dag i februar, og om du ikke har fått plass innen da må du søke på nytt etter denne datoen for å fortsatt være registrert som søker.

Husk å være nøyaktig når du skriver inn e-postadressen. Du skal motta en "kvitterings e-post" dersom du har registrert og sendt søknaden på riktig måte.

Kostnadene ved å ta førerkortet via Nord universitet trafikkskole er per 01.01.2017 følgende:

• Gebyr Nord universitet kr 2 300,-
  • Gebyr Statens vegvesen Teoriprøve kr 620,-
  • Praktisk førerprøve kr 1070,-
  • Utstedelse av førerkort kr 290,-
  • Fotografering kr 80,-

I tråd med læreplanen har vi følgende beskrivelse av god bilkjøring:

- følg lover, regler og forskrifter
- kjør med lav risiko for fare og uhell
- hvis omtanke for folks helse og miljøet
- bidra til flyt og trafikkavvikling
- vis evne til å samhandle med andre trafikanter