Om Nord universitet

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv.

Vi leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 12.000 studenter og 1.200 ansatte, fordelt på ni studiesteder.

Du kan være fulltidsstudent ved et av våre studiesteder, og du kan også ta noen utdanninger deltid, samlingsbasert og over nett. Våre studietilbud er fleksible og med aktiv bruk av teknologi.

• Vi har sterke fagmiljøer innen bioøkonomi og havbruk som bidrar til å finne svar på de store spørsmålene knytta til mat, klima og energi.

• Vi utdanner framtidas arbeidskraft i velferds- helse og oppvekstsektoren og forsker frem innovative løsninger på viktige velferdsutfordringer.

• Vi er Norges tredje største lærerutdanningsinstitusjon med tett på 3.500 studenter

• Norges fjerde største sykepleierfaglig miljø med tett på 1.300 studenter på bachelornivå.

• Økonomi- og ledelsesmiljøet vårt utdanner morgendagens ledere, med særlig fokus på innovasjon og entreprenørskap.

Gjennom en flercampusmodell i Nordland og Nord-Trøndelag sikrer vi at Nord universitet er tett på det arbeids- og næringslivet vi er en del av. Nærhet og samarbeid mellom kunnskapsinstitusjonen Nord universitet og samfunns- og arbeidslivet skaper vekst, gjennom utdanning av kompetent arbeidskraft og ledere og gjennom forskning som skaper vekst og nye arbeidsplasser.

Vi har ledende nasjonale forskningsmiljøer for eksempel innen havbruk/biovitenskap og innen innovasjon/ entreprenørskap. Nord universitet samarbeider med kunnskapsinstitusjoner i mange spennende land. Vi har mange internasjonale studenter og vi tilbyr utveksling på mange studieretninger. Vi har internasjonalt orienterte fagmiljøer med etablerte fellesgrader og forskningssamarbeid med institusjoner blant annet i Russland, Ukraina og Slovakia.

Tall og fakta

• Ca 12.000 studenter
  • Ca 1.200 ansatte
  • Ni studiesteder
  • Nærhet til nær 40 prosent av Norges kystlinje og landets største landbruksregion
  • Norges tredje største lærerutdanningsinstitusjon
  • Norges fjerde største sykepleierfaglige miljø
  • Fire etablerte ph.d.-utdanninger
  • Internasjonalt orienterte fagmiljøer med etablerte fellesgrader og forskningssamarbeid med institusjoner blant annet i Russland, Ukraina og Slovakia.

Organisasjon og ledelse

Nord universitet ledes av et styre med Vigdis Moe Skarstein som styreleder. Styret er oppnevnt fra 01.01.2016 - 31.07 2019.

Rektor Bjørn Olsen leder institusjonen i det daglige.

Grunnet fusjonen vil 2016 være et mellomår der både faglig og administrativ organisering vil bli endelig bestemt.

Organisasjonskart