Joint Bachelor i Animal science

Animal Science - Joint Bachelor

Bachelorgrad i Bodø og Kosice, Slovakia

Velkommen til studiestart 2020

Registrering og praktisk informasjon

​Velkommen som student ved Joint Bachelor Degree in Animal Science ved Fakultet for biovitenskap og akvakultur. Vi har planlagt et høstsemester som vil være spennende, trygt og inkluderende for alle våre studenter.

I Bachelor i Animal Science vil det bli lagt vekt på fysisk undervisning, med noen digitale innslag. 

Nettmøte for nye Nord-studenter​
Den 21. juli kl. 13 inviteres du til et nettmøte, hvor du vil kunne få svar på spørsmål om alt fra bolig og helse, til digital undervisning, pensum og obligatorisk deltakelse. ​Det er mulighet for å delta aktivt eller anonymt. 
>> Finn ut mer her​

Registrering
Du kan registrere deg som student så snart du mottar ditt studentnummer. Etter fullført registrering har du tilgang til å delta på digitale fora ved Nord universitet. Blant annet får du tilgang til digitale møterom og e-læringsverktøyet Canvas. I år er det spesielt viktig at du er til stede på Nord universitets digitale plattformer for studenter.Smittevern
Vi ber om at du setter deg inn i informasjon om smittevern for fakultetet og vi forventer at du følger gjeldende retningslinjer når det gjelder smittevern.
>> Informasjon til studenter ved fakultet for biovitenskap og akvakultur

Kontaktinformasjon
Dersom du har spørsmål, er du velkommen til å ta kontakt med din studieveileder, Kristine Vevik. Du kan også bruke chatfunksjonen nede til høyre på siden.​

Studieveileder for Animal Science
Kristine Vevik ​- kristine.vevik@nord.no
​​Tel: +47 75 51 73 51​​
>> Book et telefonmøte eller ta kontakt direkte.

Utstyr
Enten man skal ha litt nettbasert undervisning, eller et fullstendig digitalt opplegg, er det viktig å ha riktig utstyr. Alle studenter bør ha tilgang til:

 • ​​PC / Mac / nettbrett med nettilgang
 • Hodetelefoner
 • Webkamera
Tilrettelegging
Dersom du har spesielle utfordringer (inkludert om du er i risikogruppe for Covid-19) som gjør at du har behov for tilrettelegging av studiesituasjonen, kan du søke om tilrettelegging.


Oppmøte og program

Programmet for studiestarten  inneholder mye nyttig informasjon, spennende aktiviteter og mulighet for å bli kjent med dine medstudenter. ​Bachelor i Animal Science har oppstart onsdag 12. august kl. 09:00 - 12:00. Møt i hovedinngangen til Nord universitet​. ​

Årets program for Bachelor Animal Science vil foregå på studiestedet. NB! Endringer i programmet kan fore​komme.​

DATO
​TID / STED
​HVA SKJER
Søndag 9. august
​18:30
Universitetets bakgård
​PreStudy BBQ
Alle nye studenter Fakultet for biovitenskap og akvakultur er velkommen til en uformell meet & gre​​​et med grillmat og god stemning. Studentinord spanderer.
​Onsdag 12. au​gust

09:00 - 11:00
​Møt i universitetets hovedinngang. Vi går sammen til auditorium A2 Stein Rokkan
​Studiestart for Bachelor i Animal Science: Velkommen til nye studenter.
​11:00 - 11:30
Pause inkludert enkel lunsj​.
​11:30 
​Møt dine faddere​
​​Torsdag 13. august

​ ​
​08:00 - 10:00
​​
​Studentinord spanderer frokost som hentes gruppevis i hovedkantina. Spør din fadder.
​10:15 - 11:15
Sted: A2 Stein Rokkan​
Møt dine hjelpere:
 • Studentinord
 • Studentombud
 • Studentorganisasjonen og studentforeninga NUGLA
 • Studieveileder​
​11:30 - 12:30
Sted: A2 Stein Rokkan​​

 ​
​Spør om det du lurer på! Spørretime med en av våre veterinærer, Kjersti Utaaker (som har studert ved UVMP ​i Kosice), samt studieveileder Kristine Vevik.​
Fredag 14. august
10:00 - 12:00
Oppmøte utenfor hovedinngangen
Fottur til Hunstadtoppen. 

Hunstadtoppen (218 m.o.h) er et populært turmål som gir en flott turopplevelse med utsikt i alle retninger. Stien er godt merket, og turen er totalt ca. 4 km i lett stigende terreng.

Ta med egen mat og drikke. 
NB! Værforbehold: Kle deg etter været, med joggesko/tursko.

Timeplan og pensum

Timeplan
Timeplanen publiseres i TimeEdit i løpet av sommeren, da vil du finne din timeplan her: 

Etter at du har registrert deg som student og bekreftet hvilke fag du skal ta, vil din 
individuelle timeplan være tilgjengelig i TimeEdit.

Pensum
Slik finner du riktig pensum:

Studentliv

Studentinord
Samskipnaden Studentinord​ tilbyr studentboliger, mat og drikke på studiestedet, studentbarnehag​​er, studentbokhandel og støtte til fritidsaktiviteter for studenter.

Finn frem​
Bruk kartløsningen Mazemap for å finne frem på campus. 

Buss til og fra campus

Studiested og studentliv

Ofte stilte spørsmål om studiestart

Appen "Infoskjermen GO"
Hold deg informert om hva som skjer på campus via appen "Infoskjermen GO". Her får du oversikt over aktivitetskalender, nyheter og tilbud. Last ned til iPhone / Android​​.  

Bruk delingskode for Bodø: Nord​​​

Fadderperioden

Våre fantastiske og engasjerte faddere står klar til å ta imot deg som ny student. Vi anbefaler at du deltar i fadderperioden for å komme raskt inn i det sosiale studiemiljøet og bli kjent med studiestedet. I år skjer det ting både fysisk ved studiestedet og på nett. 

Finn ut mer her:​​​​
Start ditt veterinærstudium ved Nord universitet i Bodø og fortsett studiene ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP) i Kosice, Slovakia. Vi tilbyr en spennende fellesgrad i Animal Science som tilsvarer de tre første årene av veterinærstudiet. Det første halvannet året studerer du i Bodø. Deretter fortsetter du studiet i Slovakia. Studenter som fullfører sin bachelorgrad er garantert overgang til videre veterinærstudier ved UVMP, og fortsetter studiet sammen med klassen som de begynte studiet sammen med i Bodø.

Beskrivelse av studiet

Start ditt veterinærstudium ved Nord universitet i Bodø og fortsett studiene ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP) i Kosice, Slovakia. Vi tilbyr en spennende fellesgrad i Animal Science som tilsvarer de tre første årene av veterinærstudiet. Det første halvannet året studerer du i Bodø. Deretter fortsetter du studiet i Slovakia. Studenter som fullfører sin bachelorgrad er garantert overgang til videre veterinærstudier ved UVMP, og fortsetter studiet sammen med klassen som de begynte studiet sammen med i Bodø.

Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.
Du har valgt:
Åpne alle

Emnekode Emnenavn Studiepoeng
Fjern
Fjern
(klikk for å velge)
(klikk for å velge)

Velg studieretning

Velg emne

Opptakskrav

Opptak til studieprogrammet krever Generell studiekompetanse med spesielle opptakskrav. Studiet krever ikke egne opptaksprøver.

Spesielle opptakskrav

Du må dokumentere Matematikk R1 (eller Matematikk S1 og S2) og Kjemi 1 og 2.

 


Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Realkompetansekrav

I tillegg til de generelle kravene for realkompetanse ved Nord universitet gjelder følgende fagspesifikke krav for realkompetanseopptak

 • Bestått fagkombinasjoner og oppnådde karakterer. Det vurderes som avgjørende at søkere har dokumenterte kunnskaper i engelsk.
 • Hvilke fag som mangler for å oppnå generell studiekompetanse. Dokumenterte kunnskaper i realfag og engelsk kan kompensere for øvrige mangler mht. generell studiekompetanse.
 • Arbeidserfaring i tilknytning til dyr (gårdsdrift, dyrebutikk, dyrepark, akvarier, dyreklinikk og veterinærmedisin).

Jobbmuligheter

Med denne bachelorgraden oppnår du en grunnleggende biologisk utdannelse med veterinærmedisinsk vinkling. Fullfører du det seksårige veterinærstudiet, vil du kunne arbeide som veterinær på private dyreklinikker. Mange veterinærer jobber også i Mattilsynet med forvaltning, matkontroll og dyrehelse, mens andre jobber med rådgivning og forebyggende helsearbeid.

Videre utdanning

Studiet kvalifiserer for følgende studier:
 • Doctor of Veterinary Medicine ved UVMP, Slovakia
 • Master i biovitenskap ved Nord universitet (krever i tillegg 10 sp matematikk/statistikk)

Utenlandsopphold

Ettersom dette er en fellesgrad med UVMP i Slovakia, er utenlandsopphold hos vårt samarbeidsuniversitet en obligatorisk del av graden. Utenlandsopphold starter etter vellykket gjennomføring av de første tre semester hos Nord universitet.

Praktisk informasjon

Godkjenning som veterinær

For å praktisere som veterinær i Norge med utenlandsk utdanning må du ha
autorisasjon fra Mattilsynet. Hovedkravet for utdanning innen EU/EØS er at man
kvalifiserer til godkjenning i landet man har utdanningen fra. 

Les mer om godkjenning av veterinærutdanning fra utlandet

alt=

ANSA Slovakia
ANSA er en interesseorganisasjon for studenter i utlandet, og har en egen forening for norske studenter i Košice. 
ANSA Slovakia

Bolig
Studenter organiserer leie av bolig på egenhånd i Košice. Noen leier leilighet alene, mens andre leier sammen med studiekamerater. Prisen for leie av private leiligheter med to soverom er ca 500 euro per måned, men dette varierer selvfølgelig etter standard og beliggenhet. Universitetet har også tilgjengelige studenthybler. Kostnaden for disse hyblene er 120-150 euro per måned, men er imidlertid ikke av samme standard som norske 
studenthybler.

Reise
Det er flere måter å reise til Košice på. Byen har en internasjonal flyplass som ligger 6 km ut fra sentrum. Man kan for eksempel ta fly til Košice via Budapest, Praha eller Wien. Mange velger også å benytte seg av taxi fra Budapest. 

ANSA har mer informasjon om bo- og leveforhold i Slovakia.


Kostnader

For de tre første semestrene av bachelorgraden som tas ved Nord universitet, betaler du kun semesteravgift på kr. 725,-.

For de tre siste semestrene av bachelorgraden (4.-6. semester) som tas ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy i Kosice, Slovakia, må du betale skolepenger. Studenter som tar Joint Bachelor Degree in Animal Science får en lavere sats på skolepenger under bachelorstudiet enn øvrige studenter ved UVMP. Nord universitets studenter betaler ca 2.750 euro per semester.

For den resterende delen av veterinærstudiet (Doctor of Veterinary Medicine, 7.-12. semester) betaler du ca 4.000 euro per semester.

For å finansiere skolepengene og studieoppholdet i utlandet, gir Lånekassen lån og stipend.


University of veterinary medicine and pharmacy (UVMP)

UVMP er godkjent og akkreditert av The European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE). EAEVE har som ansvar å evaluere de europeiske veterinærutdanningene, og akkrediteringen av UVMP regnes som et kvalitetsstempel i Europa.

Brosjyre UVMP-EAEVE.pdf

Det er totalt ca. 1000 veterinærstudenter ved UVMP. Av dem er det ca 150 som går på det engelske studieprogrammet i veterinærmedisin. Studentene kommer hovedsaklig fra Norge, Sverige, Tyskland, Israel, USA, Canada og Hellas.
Studentene ved Joint Bachelor Degree in Animal Science vil være i en egen klasse under studiene i Košice.

Film om UVMP og Košice

Veterinæruniversitetet i Košice er kjent for å ha en rikelig og lett tilgang på dyr. Inne påuniversitetsområdet gresser flere husdyr i egne innhegninger, og rett utenfor byen har universitetet egne bondegårder med flere tusen dyr. De slovakiske studentene har et stort utvalg av klubber og foreninger som de utenlandske studentene kan slutte seg til, slike som rideklubb, hundeklubb, reptil- og akvarieforening.

For mer informasjon om emnene ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy:  Courses at UVMP - Joint degree in Animal Science

Emneoversikt Post bachelor (General veterinary Medicine):  STUDY-PLANS-2018-2019-post-bachelor-JSP.pdf


Kulturforskjeller i norsk vs. slovakisk utdanningssystem

Som student i Slovakia vil du møte en helt annen kultur, også innen utdanningssystemet. Du vil blant annet oppleve at du må jobbe
svært hardt med studiene, og at det meste av undervisningen er regnet som obligatorisk. Studiedagen starter allerede kl 07.15 med
forelesninger og praktiske øvelser. Systemet er autoritært og professorene forventer stor grad av høflighet og respekt. 

Nettside UVMP:  University of Veterinary Medicine and Pharmacy

 


Košice
Košice ligger øst i Slovakia, og er et viktig industrisentrum i landet. Med sine omlag 240 000 innbyggere er byen Slovakias nest største. Kosice har et godt bevart historisk sentrum, og hovedgaten er omringet av bygninger fra ulike tidsepoker.  


Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist • Ordinær søknadsfrist: 15. april 2021
• Søknadsfrist for realkompetansesøkere: 1. mars 2021
Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad
Studieform Heltid
Språk Engelsk
Politiattest Nei
Studiested Bodø og Kosice, Slovakia

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist • Ordinær søknadsfrist: 15. april 2021
• Søknadsfrist for realkompetansesøkere: 1. mars 2021

Mer informasjon