Joint Bachelor i Animal science

Animal Science

Bachelorgrad i Bodø og Kosice, Slovakia

Start ditt veterinærstudium ved Nord universitet i Bodø og fortsett studiene ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP) i Kosice, Slovakia. Vi tilbyr en spennende fellesgrad i Animal Science som tilsvarer de tre første årene av veterinærstudiet. Det første halvannet året studerer du i Bodø. Deretter fortsetter du studiet i Slovakia. Studenter som fullfører sin bachelorgrad er garantert overgang til videre veterinærstudier ved UVMP, og fortsetter studiet sammen med klassen som de begynte studiet sammen med i Bodø.


Beskrivelse av studiet

Start ditt veterinærstudium ved Nord universitet i Bodø og fortsett studiene ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy (UVMP) i Kosice, Slovakia. Vi tilbyr en spennende fellesgrad i Animal Science som tilsvarer de tre første årene av veterinærstudiet. Det første halvannet året studerer du i Bodø. Deretter fortsetter du studiet i Slovakia. Studenter som fullfører sin bachelorgrad er garantert overgang til videre veterinærstudier ved UVMP, og fortsetter studiet sammen med klassen som de begynte studiet sammen med i Bodø.


Oppbygging/emner

Med forbehold om endringer.

Opptakskrav

Opptakskrav er generell studiekompetanse og spesielle opptakskrav i realfag: Matematikk R1 eller S1+S2 og Kjemi 1 + 2.

Jobbmuligheter

Med denne bachelorgraden oppnår du en grunnleggende biologisk utdannelse med veterinærmedisinsk vinkling. Fullfører du det seksårige veterinærstudiet, vil du kunne arbeide som veterinær på private dyreklinikker. Mange veterinærer jobber også i Mattilsynet med forvaltning, matkontroll og dyrehelse, mens andre jobber med rådgivning og forebyggende helsearbeid.

Videre utdanning

Studiet kvalifiserer for følgende studier: Doctor of Veterinary Medicine ved UVMP, Slovakia og Master i biovitenskap ved Nord universitet (krever i tillegg 10 sp matematikk/statistikk)

Utenlandsopphold

Ettersom dette er en fellesgrad med UVMP i Slovakia, er utenlandsopphold hos vårt samarbeidsuniversitet en obligatorisk del av graden. Utenlandsopphold starter etter vellykket gjennomføring av de første tre semester hos Nord universitet.

Praktisk informasjon

Godkjenning som veterinær

For å praktisere som veterinær i Norge med utenlandsk utdanning må du ha
autorisasjon fra Mattilsynet. Hovedkravet for utdanning innen EU/EØS er at man
kvalifiserer til godkjenning i landet man har utdanningen fra. 

Les mer om godkjenning av veterinærutdanning fra utlandet

alt=

ANSA Slovakia
ANSA er en interesseorganisasjon for studenter i utlandet, og har en egen forening for norske studenter i Košice. 
ANSA Slovakia

Bolig
Studenter organiserer leie av bolig på egenhånd i Košice. Noen leier leilighet alene, mens andre leier sammen med studiekamerater. Prisen for leie av private leiligheter med to soverom er ca 500 euro per måned, men dette varierer selvfølgelig etter standard og beliggenhet. Universitetet har også tilgjengelige studenthybler. Kostnaden for disse hyblene er 120-150 euro per måned, men er imidlertid ikke av samme standard som norske 
studenthybler.

Reise
Det er flere måter å reise til Košice på. Byen har en internasjonal flyplass som ligger 6 km ut fra sentrum. Man kan for eksempel ta fly til Košice via Budapest, Praha eller Wien. Mange velger også å benytte seg av taxi fra Budapest. 

ANSA har mer informasjon om bo- og leveforhold i Slovakia.


Kostnader

For de tre første semestrene av bachelorgraden som tas ved Nord universitet, betaler du kun semesteravgift på kr. 725,-.

For de tre siste semestrene av bachelorgraden (4.-6. semester) som tas ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy i Kosice, Slovakia, må du betale skolepenger. Studenter som tar Joint Bachelor Degree in Animal Science får en lavere sats på skolepenger under bachelorstudiet enn øvrige studenter ved UVMP. Nord universitets studenter betaler ca 2.750 euro per semester.

For den resterende delen av veterinærstudiet (Doctor of Veterinary Medicine, 7.-12. semester) betaler du ca 4.000 euro per semester.

For å finansiere skolepengene og studieoppholdet i utlandet, gir Lånekassen lån og stipend.


University of veterinary medicine and pharmacy (UVMP)

UVMP er godkjent og akkreditert av The European Association of Establishments for Veterinary Education (EAEVE). EAEVE har som ansvar å evaluere de europeiske veterinærutdanningene, og akkrediteringen av UVMP regnes som et kvalitetsstempel i Europa.

Brosjyre UVMP-EAEVE.pdf

Det er totalt ca. 1000 veterinærstudenter ved UVMP. Av dem er det ca 150 som går på det engelske studieprogrammet i veterinærmedisin. Studentene kommer hovedsaklig fra Norge, Sverige, Tyskland, Israel, USA, Canada og Hellas.
Studentene ved Joint Bachelor Degree in Animal Science vil være i en egen klasse under studiene i Košice.

Film om UVMP og Košice

Veterinæruniversitetet i Košice er kjent for å ha en rikelig og lett tilgang på dyr. Inne påuniversitetsområdet gresser flere husdyr i egne innhegninger, og rett utenfor byen har universitetet egne bondegårder med flere tusen dyr. De slovakiske studentene har et stort utvalg av klubber og foreninger som de utenlandske studentene kan slutte seg til, slike som rideklubb, hundeklubb, reptil- og akvarieforening.

For mer informasjon om emnene ved University of Veterinary Medicine and Pharmacy, se denne filen:  Courses at UVMP - Joint degree in Animal Science

Emneoversikt Post bachelor (General veterinary Medicine):  STUDY-PLANS-2018-2019-post-bachelor-JSP.pdf


Kulturforskjeller i norsk vs. slovakisk utdanningssystem

Som student i Slovakia vil du møte en helt annen kultur, også innen utdanningssystemet. Du vil blant annet oppleve at du må jobbe
svært hardt med studiene, og at det meste av undervisningen er regnet som obligatorisk. Studiedagen starter allerede kl 07.15 med
forelesninger og praktiske øvelser. Systemet er autoritært og professorene forventer stor grad av høflighet og respekt. 

Nettside UVMP:  University of Veterinary Medicine and Pharmacy


Košice
Košice ligger øst i Slovakia, og er et viktig industrisentrum i landet. Med sine omlag 240 000 innbyggere er byen Slovakias nest største. Kosice har et godt bevart historisk sentrum, og hovedgaten er omringet av bygninger fra ulike tidsepoker.  


Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2019
Studiepoeng 180
Type studium Bachelorgrad
Studieform Heltid
Språk Engelsk
Politiattest Nei
Studiested Bodø

Søknadsfrist og opptak

Søknadsfrist 15. april 2019

Mer informasjon