Faggruppe for kunst- og kulturfag

Faggruppa for kunst- og kulturfag arbeider med forsking og fagutvikling innan eit breitt utval av kunstfaglege studieprogram.

Faggruppa tilbyr studium i musikk, skodespel, drama og kunst og handverk i barnehage- og grunnskulelærerutdanninga.

Fagmiljøet har etablerte forskingsgrupper og forskingsaktivitet. Vi ønsker å vere eit utviklande miljø, både i Noreg og i utlandet.

Faggruppa har nær 30 årsverk. Det er rundt rekna 200 studentar på studia i musikk- og skodespelarfag.

Faggruppeleiar: Ola Marius Ryan

Fem musikkstudenter ved et piano.

Forskingsgrupper

  • Forskningsgruppen for musikkrelaterte læringsprosesser har aktive ph.d- og forskningsprosjekter i samarbeid med forskere i Norge og Europa. Alle prosjektene har til felles at de fokuserer på musikkrelaterte læringsprosesser, deres strukturer, kontekster, innflytelsesfaktorer, og relaterte didaktiske aspekter.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Musikkforskning Nord arbeider strategisk med forskning, utvikling og musikkstudier knyttet til nordområdene.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Forskningsgruppen arbeider med å utvikle, evaluere og implementere tverrfaglige, stedsbaserte undervisningsopplegg for barnehage, grunnskole og i lærerutdanningene, med fokus på utdanning for bærekraftig utvikling.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Forskningsgruppen Digital Arts Lab har definert kreativ innovasjon i skjæringsfeltet mellom Humanistiske fag, Kunst, design og håndverk og IKT, digitalisering og AI som sitt tematiske fokus. Våre prosjekter er ofte forankret i eller knyttet opp til utdanning og opplæring. I den forbindelse er vi interessert i hele spekteret lærende, brukere og publikummere; eldre og unge lærende, nye og etablerte brukere og ferske og rutinerte publikummere.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Lærerutdannerenes profesjonspraksis og praktisk kunnskap (LUPPP) forsker på lærerutdannerenes profesjonsutøvelse og lærerutdannerene som profesjonsgruppe. Forskningsfokuset er forhold som konstituerer lærerutdannerenes utøvelseslandskap og utfordringer som møtes i hverdagspraksis samt de ulike nivåene som disse utfordringene inngår i.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Forskningsgruppen Kunst og kultur i opplæring arbeider med praktisk og estetisk innhold i barnehage, skole og lærerutdanning. Gruppen er del av Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen​​ (KKS) ved Fakultet for lærerutdanning og kunst og kulturfag.

    Les mer om forskningsgruppen