Faggruppe for realfag

Faggruppe for realfag arbeider med undervisning og forsking innan matematikk og naturvitskapelege fag.

Faggruppa har ansvar for utvikling og gjennomføring av emne innan naturfag og matematikk, kor naturfag- og matematikk-didaktikk er ein naturleg del av emna. Desse emna er del i ulike studieprogram, som til dømes Master grunnskolelærarutdanning (GLU), Barnehagelærarutdanning (BLU), Lektorutdanning osv. 

Faggruppa er også ansvarleg for kortare frittståande EVU-program.

Dei aller fleste tilsette i faggruppa er medlemmar i ulik forskingsgrupper. Desse forskingsgruppene er gjerne tverrfaglege med medlemmar frå fleire ulike faggrupper. Dei tilsette driv både displinfagleg og profesjonsretta forsking, og faggruppa har ei målsetting om heile tida å utvikle emna ut frå ny forsking. Fleire av dei tilsette er involverte i statlege ordningar som REKOM, DEKOM osv.

Realfagsgruppa har om lag 40 tilsette, ca. 35 årsverk. Blant desse har vi også nokre få stipendiatar og post-docstillingar.

Faggruppeleiar: Knut Moksnes

Elev arbeider ved pulten.

Forskingsgrupper

  • Gruppens formål er å få på plass et aktivt forskningsmiljø som fremmer kunnskap og kunnskapsbygging i lærerutdanningen ved Nord universitet.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Formålet med gruppen er å styrke den matematikkdidaktiske forskningen ved Nord universitet og bidra til kompetansehevning for medlemmene i gruppen.

    Les mer om forskningsgruppen

  • Forskningsgruppen er en bred og tverrfaglig sammensatt gruppe med et felles fokus på utvidet klasserom og varierte læringsmetoder. Forskning innenfor gruppa fokuserer på lærerens undervisning og elevenes læring i ulike læringsmiljø og/eller med ulike læringsmetoder. I forskninga studereres det ulike aspekter slik som hva disse læringsformene kan innebære, hvorfor og hvordan disse læringsmetodene eller læringsarenaene kan være hensiktsmessige.

    Les mer om forskningsgruppen