Kari Ingstad
Ingstad er sykepleier og professor i sosiologi. Hun har et sterkt engasjement for forskning, utdanning og innovasjon innen temaer knyttet til organisasjon, ledelse, samhandling, teknologibruk i helse, arbeid, arbeidsvilkår og arbeidstidsorganisering. Hun har siden 2021 vært prodekan for forskning ved fakultet for sykepleie og helsevitenskap. Hun leder forskningsgruppen "Specialized healthcare".
Ingstad har bakgrunn som sykepleier fra både kommune- og spesialisthelsetjeneste, men har siden 2004 jobbet i universitet- og høgskolesektoren. Hun tok en ph.d. i sosiologi ved NTNU i 2011, og har siden 2020 vært professor ved Nord universitet, Fakultet for sykepleie og helsevitenskap.
Ingstad underviser og veileder på bachelor-, master- og phd nivå i metode, sosiologi, organisasjon og ledelse. Hun underviser på følgende kurs:
Bachelornivå
HEL1000: Helsepersonells felles kunnskaps- og verdigrunnlag.
SYK1005: Kommunikasjon, psykologi, pedagogikk og sosiologi.
SYK2004: Sykepleiefaglig ledelse og tjenesteutvikling.
Masternivå
HEL7002 Systemimplementering og tjenesteinnovasjon
HEL5004 Metoder ved fagutvikling
Ph.d.nivå
PRO9017 Sekundæranalyse: Systematisk/Scoping litteraturgjennomgang; Metaanalyse og metasyntese
Ingstad sin forskningskompetanse og interesse faller innenfor temaene organisering, administrasjon og ledelse. Mer spesifikt omhandler hennes forskning arbeidsliv, innovasjon og samhandling. Publiserte studier er basert både på kvalitative- og kvantitative metoder, samt litteraturgjennomganger. Ingstad publiserer både artikler, bøker og antologier, og hennes studier har spesielt hatt betydning for utforming av politikk og praksis knyttet til arbeidstidsorganisering i helsesektoren.
Ingstad er involvert i en rekke nasjonale og internasjonale forskningsprosjekter, og leder forskningsgruppen Specialized healthcare.