Studiestart

Det er fortsatt en stund til årets studiestart, og vi gleder oss skikkelig til å ta imot nye studenter. Om du er litt nysgjerrig eller spent på reisen du nå står ovenfor, har du kommet til riktig sted. Her finner du masse nyttig informasjon om det å være Nord-student.

Dette bør du vite:

To studenter. Den ene studenten går med bok i hånden. Foto.

Få en god start på studietiden

1. Vær sosial og del gleder og utfordringer med andre studenter

2. Strukturer din studiehverdag

3. Engasjer deg i studentforeninger

4. Finn en fritidsaktivitet

5. Møt opp på undervisning og snakk med medstudenter og lærere

6. Utforsk nærområdet og hva det har å tilby

  • Hvert studiested har en offisiell åpning for alle studenter. Denne er enda ikke bestemt for 2024, men dette er stedet du vil finne informasjon om det.

    For nye studenter i Bodø og Levanger er det egne arrangementer i dagene før den offisielle åpningen, der du får tildelt faddergruppe og informasjon fra studierådgivere og studentforeninger. Denne informasjonen vil dukke opp på nettsiden til ditt studieprogram i god tid før studiestart.

  • Her finner du en sjekkliste som hjelper deg i gang etter at du har fått tilbud om studieplass.

  • Nord universitet er fordelt på 8 ulike studiesteder i Nordland og Trøndelag. Bodø og Levanger er de største og tilbyr et bredt utvalg av studieretninger og studenttilbud. Her kan du lære mer om de ulike stedene:

  • For å oppnå studentstatus ved Nord universitet må alle studenter betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved studiestart hvert semester. Her kan du se hvordan du gjør det.

Studentbolig

Studentinord er studentsamskipnaden for alle studenter ved Nord universitet. Du kan lese mer om tilbudet og søke bolig ved å følge knappen nedenfor.

Alt du lurer på som ny student

Det er mye sette seg inn i som ny student, og overgangen fra å være skoleelev kan være stor. Her får du svarene på mye av det du lurer på.

Finner du ikke det du leter etter?

Opptakskontoret

Opptakskontoret kan hjelpe deg med generelle spørsmål rundt ​opptakskrav, studiekompetanse og søknadsprosessen

Tlf: 75 51 76 99, e-post: opptak@nord.no
Åpent 12:00–15:00, mandag til fredag.

Finn studieveileder

Studieveilederne kan hjelpe deg med informasjon om de enkelte studieprogrammene, hvilke muligheter du har for jobb og videre utdanning, spørsmål om studieplan, opptakskrav og mye mer

Du finner studieveiledere ved å gå inn ​på de enkelte studieprogramsidene.