Emnebeskrivelse for 2024/25
Sosialt og bærekraftig entreprenørskap
ENT5008
Emnebeskrivelse for 2024/25

Sosialt og bærekraftig entreprenørskap

ENT5008

I en verden med økende dynamikk og globale utfordringer, trengs det individer, ledere og ansatte som kan se og ta tak i nye muligheter og som skaper engasjement for endring.

Sosialt og bærekraftig entreprenørskap handler om å skape lønnsomme initiativer som bidrar til samfunnet og miljøet. Denne formen for entreprenørskap blir stadig viktigere i en verden som står overfor utfordringer som f.eks. klimaendringer, sosial ulikhet og økonomiske ujevnheter.

Dette emnet gir innsikt i hvordan sosialt og bærekraftig entreprenørskap kan bidra til å løse globale utfordringer og oppnå FNs bærekraftsmål.

Emnet er en del av masterprogrammene: Global ledelse og Entreprenørskap og forretningsutvikling

Emnet kan tas som enkeltemne. Emnet ligger på masternivå og forutsetter fullført bachelor.

Mer informasjon om enkeltemneopptak og frister

Kunnskap:

Etter gjennomført emne, skal studenten ha

  • Inngående kunnskap om verktøy for identifisering av entreprenørielle muligheter for sosialt og bærekraftig entreprenørskap, og hvordan de kan gripes gjennom ressursmobilisering.
  • Inngående kunnskap om sentrale teorier og begreper innen sosialt og bærekraftig entreprenørskap.
  • Avansert kunnskap om typer av forretningsmodeller for modellering av sosiale og bærekraftige bedrifter.
  • Avansert kunnskap om drivere/hindringer for sosialt og bærekraftig entreprenørskap, samt strategier for å fremme vekst og overlevelse for sosiale og bærekraftige bedrifter.

Ferdigheter:

Etter å ha gjennomført emnet, skal studenten kunne

  • Kritisk anvende entreprenørielle verktøy for å løse komplekse problemstillinger, skape og gripe entreprenørielle muligheter for sosialt og bærekraftig entreprenørskap.
  • Bruke relevant teori og verktøy til å utvikle, revidere og evaluere en nyskapende og realiserbar strategisk plan for sosial og bærekraftig utvikling.
  • Utvikle og optimere entreprenøriell forretningsmodell for sosiale og bærekraftige bedrifter.
  • Analysere barrierer og kritisk reflektere over virkningen av sosialt og bærekraftig entreprenørskap ved hjelp av ulike verktøy, som FNs bærekraftsmål og en tredelt bunnlinje.

Generell kompetanse:

Etter å ha gjennomført emnet, skal studenten vise

  • Evnen til effektivt samarbeid i tverrfaglige team for å gjennomføre avanserte prosjekter.
  • Evnen til effektiv formidling av arbeidsresultater ved bruk av faguttrykk innen sosialt og bærekraftig entreprenørskap.
  • Evnen til å gi og motta konstruktive tilbakemeldinger.
  • God presentasjons- og «pitching» ferdigheter.
Utover semesteravgift og pensumlitteratur forutsettes det at studenten disponerer en bærbar datamaskin.
Obligatorisk

Samlingsbasert, campus og digitalt

Emnet kjøres som en blanding av forelesninger, workshop, gruppearbeid med praktiske øvelser, presentasjoner og medstudent tilbakemeldinger. Forelesninger presenterer sentrale begreper og teorier innen sosialt og bærekraftig entreprenørskap. Aktiv deltakelse i løpet av forelesning er forventet. Studentene forventes å gjøre før-undervisningsarbeid før de møter opp.

Studentene deltar i workshop i begynnelse av kurset hvor de får kjennskap til anvendelse av verktøy som brukes for å løse kompliserte utfordringer: å definere problemstillinger, identifisere muligheter og komme med løsninger.

Studentene anvender relevante verktøy for å skrive en strategisk plan for sosial og/eller bærekraftig entreprenørskap, som inngår som en del av deres arbeidskrav (karaktervurdert, 30/100).

Studentene presenterer deres arbeid og gir hverandre konstruktive tilbakemeldinger. Final presentasjon med peerfeedback er obligatorisk (karaktervurdert, 10/100).

Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneevalueringer og studieprogramevaluering. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.

Sammensatt vurdering, karakterregel Bokstavkarakterer

  • Hjemmeeksamen, individuell, 1 uker, teller 60/100 av karakteren, karakterregel Bokstavkarakterer
  • Oppgave, gruppe, teller 40/100 av karakteren, karakterregel Bokstavkarakterer:

    • Gruppe prosjektoppgave (Bokstavkarakter, teller 30/100 av karakteren)
    • Final gruppe presentasjon av gruppe prosjektoppgave med medstudent tilbakemeldinger (Bokstavkarakter, teller 10/100)

Det tas forbehold om endringer i vurderingsform. Korrekte vurderingsform vises i StudentWeb ved oppmelding til aktuelt emne