Emnebeskrivelse for 2024/25
E-helse: Systemimplementering og tjenesteinnovasjon
HEL7002
Emnebeskrivelse for 2024/25

E-helse: Systemimplementering og tjenesteinnovasjon

HEL7002
Dette emnet er for studenter som ønsker å lære hvordan e-helseløsninger kan implementeres og brukes i helsetjenesten. I dette emnet lærer du gjennom kritisk analyse, praktisk prosjekttilnærming og organisasjonsteoretiske emner hvordan e-helse-løsninger kan innføres på ulike nivå i helsesektoren.

Emnet gir kunnskap om prosjektarbeid for implementering av e-helse og behandlingsteknologi i helsesektoren. Emnet gir teoretisk innsikt i organisasjons- og endringsledelsesteori. Emnet legger vekt på en konkret tilnærming med prosjekt som metode for systemimplementering i helsesektoren. Emnet gir grunnlag for innovasjon og nytenking, og fordypet innsikt i fag, brukerinvolvering og etikk.

Emnet inngår i Master i helsevitenskap. Det kan også tas som enkeltstående emne, eller som del av en videreutdanning på 30 sp - E-helse: digital samhandling og velferdsteknologi.

Bachelorgrad eller tilsvarende innen helse- eller sosialfag

Kunnskap:

  • Har avansert kunnskap om organisatoriske faktorer og endringsledelse ved implementering av e-helseløsninger.
  • Har spesialisert kunnskap om innovasjon og gevinstrealisering relatert til e-helse og m-helse.
  • Kan anvende kunnskap om prosjektledelse og prosjektmodeller i implementering av e-helseløsninger og m-helseløsninger.
  • kan analysere kvalitetssikring og andre faglige aspekter ved implementering av digitale løsninger i organisasjoner 

Ferdigheter

  • Kan analysere sentrale problemstillinger for bruk av e-helseløsninger på individ- og organisasjonsnivå. 
  • Kan kritisk anvende prosjektstyringsverktøy og/eller -modeller ved implementering av e-helseløsninger.
  • Kan planlegge, gjennomføre og evaluere implementering av et avgrenset faglig prosjekt relatert til relevante e-helseløsninger.

Generell kompetanse

  • Kan bidra til nytenking og innovasjonsprosesser knyttet til bruk av e-helseløsninger.
  • Kan bidra til digital fagutvikling i helsetjenesten.
  • Kan diskutere bruk av e-helseløsninger i faglige og offentlige fora.
Utover semesteravgift og pensumlitteratur forutsettes det at studenten disponerer datamaskin med mikrofon og videoutstyr av rimelig god kvalitet for samtale. Det kreves stabilt internett med tilstrekkelig kapasitet for å kunne delta i nettbasert undervisning og gruppearbeid.​
Obligatorisk for studenter på Master i helsevitenskap med fordypning i E-helse, samt obligatorisk for studenter som tar videreutdanning i E-helse og velferdsteknologi.
Undervisningen gis nettbasert, men med åpning for et begrenset antall fysiske samlinger. Det legges opp til studentaktive læringsaktiviteter med ulike undervisningsformer: forelesning, seminar, gruppearbeid og prosjektarbeid på egen valgt praksissted for datasamling.
Evalueres årlig av studentene gjennom emneundersøkelser. Evaluering inngår som en del av universitetets kvalitetssikringsystem.

Det gjennomføres ett arbeidskrav (AK) i gruppe i emnet. Vurderingsuttrykk: Godkjent/ ikke godkjent. AK må være godkjent før endelig karakter i emnet

Eksamen er en individuell oppgave (OP). Foregår som prosjekt over undervisningsperioden. Vurderingsuttrykk: A-F

Eksamensbesvarelsen skal alltid utarbeides av kandidaten selv. For mer informasjon om ChatGPT eller lignende kunstig intelligens - samt kildehenvisning, ureglementert samarbeid og plagiering: Se Retningslinjer for eksamenskandidater ved Nord universitet- rektorvedtak 16.05.23 https://www.nord.no/student/eksamen

Eksamensoppgaver kan gjennomføres på skandinavisk språk eller engelsk

Alle hjelpemidler