Emnebeskrivelse for 2024/25
Globale perspektiver
MAF5004
Emnebeskrivelse for 2024/25

Globale perspektiver

MAF5004
Emnet Globale Perspektiver gir kunnskap om de arbeidsbetingelser som offentlige og private virksomheter møter i en globalisert økonomi. Dette berører forhold som den teknologiske utvikling, kjennetegn ved internasjonal handel (B-t-B), globale brands og konsum (B-t-C) samt økologisk økonomi.
Formålet med emnet er å gjennomgå dagens arbeidsbetingelser som offentlige og private organisasjoner møter i en globalisert økonomi. Dette omfatter teknologi, internasjonal handel, globalt konsum og merkevarer, klima, bærekraft og økologisk økonomi. I løpet av fire forelesningsdager vil eksperter på hvert av disse feltene forelese over fenomener som preger dagens globaliserte verden.
Emnet er kun åpent for studenter på studieprogrammet MBA i strategi og ledelse.

Kunnskap:

Etter fullført emne,

  • har kandidaten avansert kunnskap om arbeidsbetingelser i dagens globaliserte verden,
  • kan kandidaten anvende kunnskap om globale perspektiver innenfor det bedriftsøkonomiske fagområdet,
  • kan kandidaten analysere faglige problemstillinger med utgangspunkt i globale muligheter og utfordringer i bedrifter og organisasjoner, og i samfunnet.

Ferdigheter:

Etter fullført emne,

  • kan kandidaten analysere og fortolke arbeidsbetingelser av global art samt arbeide selvstendig med praktiske problemløsninger både på bedrift-/organisasjonsnivå, bransjenivå og samfunnsnivå,
  • kan kandidaten forholde seg kritisk til utfordringer en globalisert økonomi medfører,
  • kan kandidaten anvende kritiske perspektiver som grunnlag for problemstillinger og faglige resonnementer.

Generell kompetanse:

Etter fullført emne,

  • kan kandidaten anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye bransjer, markeder og samfunn i bedrifter, offentlig forvaltning og organisasjoner,
  • kan kandidaten formidle omfattende selvstendige analyser om globale perspektiver og tilhørende faglige begreper og uttrykksformer,
  • kan kandidaten bidra til nytenking i kjølvannet av analyser tilknyttet globale tema og problemstillinger i bedriftsøkonomien.
Utover semesteravgift og pensumlitteratur forutsettes det at studenten disponerer en bærbar datamaskin.
Obligatorisk
Undervisningen er samlingsbasert, to samlinger a to dager, totalt fire dager.
Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneevalueringer og studieprogramevaluering. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.
Det skal leveres inn en individuell oppgave som evalueres med bestått/ikke bestått). Studenten skal bruke teori og kunnskap fra emnet til å diskutere hvordan dette innvirker som arbeidsbetingelser for en valgt offentlig eller privat virksomhet, eksempelvis studentens egen organisasjon. Innlevering vil skje på Inspera. Maks 4000 ord inkludert referanseliste.

Alle relevante hjelpemidler tillatt. Å generere besvarelse ved hjelp av ChatGPT eller lignende kunstig intelligens og levere den helt eller delvis som egen besvarelse er å regne som fusk.