Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)
Internasjonalt samarbeid og internasjonal organisasjon
STA1000
Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)

Internasjonalt samarbeid og internasjonal organisasjon

STA1000
I dette emnet skal vi se nærmere på internasjonale organisasjoners oppbygging og virkemåte samt forholdet mellom organisasjoner og stater.
Siktemålet med emnet er å utvikle studentenes analytiske forståelse av og innsikt i politiske prosesser på ulike nivå. Den første delen er knyttet til teorier om internasjonalt samarbeid og internasjonale organisasjoner. Den andre delen tar for seg integrasjonsprosesser med vekt på EUs institusjoner og politiske prosesser, samt sentrale organisasjoner som FN og NATO. Studentene skal også lære om hvordan internasjonale avtaler og målsettinger, herunder FNs bærekraftsmål, påvirker Norge på det nasjonale og lokale nivået.
Generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regelverk

Kunnskap

  • Legge for dagen innsikt i problemer og utfordringer ved internasjonalt samarbeid og forholdet mellom internasjonale organisasjoner og suverene stater.
  • Kjenne til politikkutforming i ulike sektorer.

Ferdigheter

  • Demonstrere kunnskap om sentrale teorier, perspektiver og modeller i studiet av flernivåstyring og spesielt kunne reflektere omkring muligheter og begrensninger ved bruken av teori og modeller.

Generelle ferdigheter:

  • Generelle ferdigheter i å anvende teoretiske perspektiver i analyser av politikkutforming, iverksetting og samarbeid.
Ingen ut over semesteravgift og pensumkostnader
Obligatorisk for Bachelor i Internasjonale relasjoner og årsstudiet i internasjonale relasjoner. Kan også tas som valgemne av andre.
Ukentlige forelesninger og seminarer
Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneevalueringer og studieprogramevaluering. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.
Skoleeksamen, 5 timer, karakterregel Bokstavkarakterer
Ingen