Ledige studieplasser

Her finner du oversikt over ledige studieplasser ved Nord universitet.
Student sitter på bakken og leser

Ledige studieplasser for våren 2024

Se også siden vår om videreutdanning for studier som enda ikke har gått ut på ordinær søknadsfrist.

Ledige studieplasser i det lokale opptaket vårt

​De ledige studieplassene legges ut fortløpende. Opptak til de ledige plassene skjer etter "førstemann til mølla"-prinsippet.

Det er samme opptakskrav til ledige studieplasser som i hovedopptaket, så du må være kvalifisert til studiet for å få opptak. Hvis du ikke er kvalifisert, vil du ikke få tilbud om studieplass selv om det fortsatt er ledige plasser.​

Hvis det er krav til dokumentasjon for opptak til studiet, må du laste opp dokumentasjonen når du søker.

Har du fått avslag på søknad om studieplass ved et studie som nå har ledige plasser? Hvis du har ny dokumentasjon på at du dekker opptakskravet, kan vi behandle søknaden din på nytt. Du kan da laste opp den nye dokumentasjonen og sende en e-post til opptak@nord.no der du ber oss vurdere søknaden din på nytt.

​​​​​​​​​​​​​​​Ledige studieplasser i Samordna opptak

19. juli blir lista over ledige studieplasser lagt ut på nettsidene til Samordna opptak. Da har du en dag på deg til å se om det er ledig studieplasser du ønsker å søke på. 

Fra 20. juli kl. 09.00 kan du søke på ledige studieplasser i Samordna opptak. Det er løpende opptak til de ledige plassene. Du må dermed søke så raskt som mulig fra dette tidspunktet. 

Lista over ledige studieplasser blir oppdatert jevnlig, og det kan komme nye studium på lista etter 20. juli. Et studium som tidligere har vært på lista kan bli lagt ut igjen dersom det blir flere ledige studieplasser.

Du kan lese mer om ledige studieplasser i Samordna opptak på nettsidene til Samordna opptak​.