Internasjonale relasjoner

Se studieprogram

Høst 2017 (1. semester)

Årsstudium i internasjonale relasjoner kan anbefales for alle med interesse for internasjonal politikk, og som ønsker en større teoretisk og empirisk forståelse av forholdet mellom stater på den internasjonale arena. Årsstudiet er bygd opp av ulike spesialiseringsemner - både på 100 (grunnivå) og på 200 (spesialiseringsnivå). Tema som inngår er globalisering, bistandspolitikk, internasjonal utviklingspolitikk, internasjonale konflikter, terrorisme og sikkerhetspolitikk

Kunnskap

  • En grunnleggende forståelse av og kunnskaper om internasjonale forhold innenfor de beskrevne tema som emnene tar opp
  • Kunne demonstrere empirisk og teoretisk kunnskap om forhold mellom stater på den internasjonale arena

Ferdigheter

  • Kunne benytte ulike teoretiske perspektiv i internasjonal politikk faget innenfor de ulike emner
  • Drøfte ulike implikasjoner av utenrikspolitiske beslutninger
  • Forklare hvordan makt kommer til syne i internasjonal politikk og drøfte grunner til at kriger og konflikter oppstår

Generell kompetanse

  • Kompetanse innenfor internasjonal politikk med vekt på den statsvitenskapelige fagtradisjonen

 Opptak skjer på bakgrunn av generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regler. 

Studiet kvalifiserer for stillinger innen både offentlig og privat sektor. Årstudiet er spesielt egnet som videreutdanning eller kompetanseoppbygging innenfor sektorer som forsvar og politi, som spesialisering innenfor journalistikk samt arbeid innenfor frivillige og humanitære organisasjoner. Årsstudiet egner seg også for alle som har interesse for internasjonale spørsmål, og som ønsker å lære mer om ulike tema innenfor internasjonal politikk.
Årsstudiet er egnet som del av en gradsoppbygging. Ettårig studium i internasjonale relasjoner kan også inngå som en del av en studieportefølje med spesialisering innen Bachelor i statsvitenskap, Bachelor i organisasjon og ledelse eller som ett selvstendig ettårig utdanningstilbud.
Ingen kostnader utover semesteravgift og pensumlitteratur.
Både skoleeksamener (6 timer) og nettbaserte hjemmeeksamener over to dager (start dag1 kl 09 og innlevering dag 2 kl 14)
Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneundersøkelser og av studieprogramansvarlig. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.