Økonomi og ledelse

Se studieprogram

Høst 2017 (1. semester)

MAT1001
7.5 sp
ORG1001
7.5 sp

Vår 2018 (2. semester)

FIN1001
7.5 sp
STT1001
7.5 sp
MAF1001
7.5 sp
RET1001
7.5 sp

I alle bransjer er det behov for personer som har kunnskap innenfor økonomi og administrasjon. Årsstudiet gir deg en grunnleggende innføring i fagområdet og er en basisutdanning som du kan bygge videre på.

Årsstudium i økonomi og ledelse fokuserer på bedriftsøkonomi, administrasjon, metodefag og andre emner.

Studiet er et campusbasert heltidsstudium med ordinære forelesninger. Alle emner har egne elektroniske læringsplattformer på internett. Lærings- og arbeidsformene vil basere seg på forskning, samt en praksisorientering.

Dette varierer fra emne til emne og blir gitt blant annet i form av forelesninger, kollokvier, innleveringer og praktiske øvelser. Det tilrettelegges ofte for teamarbeid som fremmer trening i kommunikasjon og samarbeid.

For deg som har annen utdanning fra før, er årsstudiet en anvendbar tilleggsutdanning og kompetanseoppbygging. Studiet passer også for søkere som ønsker å ta en kortere utdanningsløp i bedriftsøkonomiske fag enn ett treårig bachelorstudium.

Studiet utgjør første året av bachelorstudiet i økonomi og ledelse som er lagt opp i henhold til anbefalingen fra NRØA (Nasjonalt råd for økonomisk administrativ utdanning) der en økonomisk-administrativ utdanning minst bør omfatte de fire fagområdene bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi, administrasjon og metode.

Årsstudiet skal gi kandidatene forståelse av markeder og organisasjoner samt utvikle deres evne til refleksjon over grunnleggende spørsmål og verdier. I tillegg inngår emner i matematikk, statistikk, bedriftsøkonomisk analyse - og finansregnskap samt rettslære. Årsstudiet er identisk med første året på bachelorstudiene i regnskap, eiendomsmegling og økonomi og ledelse.

Etter fullført årsstudium kan man søke overgang til ett av våre bachelorstudier. Opptakskravet er da at 6 av 8 emner er bestått.

Deler av undervisningen vil forutsette at kandidaten har tilgang til datamaskin eller nettbrett som muliggjør bruk av relevant programvare.

Kunnskap

Kandidaten skal:

  • Ha kunnskap om sentrale temaer, teorier, problemstillinger, verktøy og metoder innenfor bedriftsøkonomi, administrasjonsfag og metodefag.
  • Kjenner til sentrale tema innen etikk, filosofi og rettslære.
  • Kjenne til forsknings- og utviklingsarbeid innenfor ulike det bedriftsøkonomiske fagområdet.
  • Ha kunnskap om historie og tradisjoner innen økonomi og ledelse.

Ferdigheter

kandidaten skal:

  • Kunne anvende faglig kunnskap på praktiske, juridiske og teoretiske problemstillinger og gjøre rede for sine valg
  • Kunne finne, vurdere og henvise til informasjon og fagstoff og framstille dette slik at det belyser en problemstilling
  • Kunne beherske relevante faglige verktøy, teknikker og uttrykksformer
  • Kunne anvende IKT for å løse ulike faglige problemstillinger med relevant programvare.

Generell kompetanse

kandidaten skal:

  • Ha innsikt i relevante fag- og yrkesetiske problemstillinger
  • Kunne skriftlig presentere sentralt fagstoff som teorier, problemstillinger og løsninger.
  • Kunne utveksle synspunkter med andre med bakgrunn innenfor fagområdet og delta i diskusjoner om utvikling av god praksis.
  • Kjenne til nytenking og innovasjonsprosesser.
Opptak skjer på bakgrunn av generell studiekompetanse eller realkompetanse etter gjeldende regler.
Årsstudiet kvalifiserer for enkle oppgaver innen næringsliv og offentlig forvaltning. Kunnskaper innen økonomi og ledelse vil gjøre enhver kandidat mer attraktiv i arbeidslivet i kombinasjon med annen utdanning og kompetanse.
Det er ikke lagt opp til utveksling på årsstudiet.
Ingen kostnader utover semesteravgift og pensumlitteratur.
Kandidatenes kunnskaper innenfor alle emner i studiet skal evalueres. Det benyttes varierte evalueringsformer tilpasset hvert enkelt emne. Hjemmeeksamen, paper/prosjektoppgaver, casestudier og andre muntlige og skriftlige presentasjoner benyttes i tillegg til tradisjonelle avsluttende skriftlige eller muntlige skoleeksamener. Det benyttes bokstavkarakter eller vurderingen bestått/ikke bestått.
Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneundersøkelser og av studieprogramansvarlig. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.
Forskrift om studier og eksamen ved Nord universitet samt tilhørende retningslinjer på universitetets nettsider.