Jeg er ansatt som førsteamanuensis i sosiologi ved vernepleierutdanningen og er for tiden emneansvarlig i tredje studieår for bacheloroppgaven i vernepleie og kunnskapsbasert praksis i velferdstjenestene
I tillegg til å undervise og forske ved vernepleierutdanningen her ved Nord universitet er jeg leder for Nasjonalt fagorgan for utdanning og forskning innen vernepleie (NPR-VPL) og leder programgruppen som har utviklet nye nasjonale retningslinjer for vernepleierutdanning i Kunnskapsdepartements RETHOS-prosjekt.
Jeg er opptatt av at høyere utdanning og forskning er to sider av samme sak og at et tett samarbeid mellom universitetet og praksisfeltet er nødvendig både for utvikling av helse- og sosialfagene og kvaliteten i tjenestene. Jeg er opptatt av pedagogisk utviklingsarbeid, studentaktiv læring, og trepartssamarbeid mellom universitet, studenter og praksisfelt.
Bakgrunn
Jeg er utdannet vernepleier (1998) med hovedfag i spesialpedagogikk (2005) og doktorgrad i sosiologi (2013). Jeg har siden 2001 vært ansatt ved vernepleierutdanningen ved Nord universitet, tidligere Høgskolen i Nord-Trøndelag.
Etter at jeg utdannet meg til vernepleier har jeg arbeidet som miljøterapeut i kommunal avlastningstjeneste med barn med funksjonshemming, assisterende avdelingsleder i hjemmetjenesten med ansvar for barneboliger og i habiliteringstjenesten for barn.
Jeg har også utdanning i målrettet miljøarbeid og veiledning-og konsultasjonsmetodikk
Tittel hovedfag
«Foreldre og vernepleieres refleksjon over den gode hjelperrelasjon». ( 2005). Pedagogisk institutt. Norges teknisk naturvitenskapelige universitet.
Tittel doktorgrad
Forhandlinger om store kropper-hvordan overvekt og livet etter vektreduserende kirurgi håndteres. PhD i sosiologi. Nr.7 (2013). Universitet i Nordland. (ISBN 978-82-92958-06-3) 253 s.