Nesna

Nesna
Nesna ligger sentralt på den vakre Helgelandskysten, 67 km sørvest for Mo i Rana. Kommunen består av tettstedet Nesna, samt de tre øyene Hugla, Handnesøya og Tomma. På Nesna har det vært høyere utdanning siden 1918.

Hvordan komme seg hit

Nesna ligger langs kystriksveien på Helgelandskysten. Du kommer hit med hurtigruta, via buss fra Mosjøen eller hurtigbåt fra både Sandnessjøen, Bodø og øyene på Helgeland.

Om Nesna

Innhold her Nesna er et inkluderende og flerkulturelt samfunn. I alt har kommunen innbyggere med ca. 30 ulike nasjonaliteter. Selv om Nesna er et lite tettsted, finner du både pub, kafe, restaurant, treningsenter, idrettslag, teatergruppe, samt ca. 60 andre lag og foreninger. Nesna er også vertsskap for den årlige Sjyen-festivalen.

Natur og friluft

Nærhet til den spektakulære Helgelandsnaturen gjør at fritiden din kan fylles med fantastiske naturopplevelser på både sjø og land.  I Nesna kommune finnes mange fine turmuligheter både på sommer- og vinterstid.


Studentmiljø

På Nesna blir du ikke borte i mengden. Her blir du sett og får være synlig. Klassene er små, og alt ligger til rette for at du skal få god kontakt med dine medstudenter og faglærere.

Administrasjonen er også synlig og lett tilgjengelig for deg  som er student dersom du har spørsmål.
Selv om studiene er samlingsbaserte, blir du som student fort en del av miljøet på studiestedet.


Studentvelferd

Det er kantine i lokalene. Studentsamfunnet skaper aktiviteter både for fastboende og tilreisende studenter, og arrangerer blant annet en årlig studentuke, konserter, quiz og studentkino.  Studentinord bidrar med mulighet for bolig og rådgivningstjeneste.

 

 

- Høyere utdanning bidrar til mer bærekraft– Alle får det bedre hvis vi evner å tenke samtidig på arbeidsmarked, utdanning og samfunnsutvikling, sier dekan Erlend Bullvåg ved Handelshøgskolen, Nord universitet.https://www.nord.no/no/aktuelt/nyheter/Sider/Hoyere-utdanning-bidrar-til-mer-barekraft.aspx- Høyere utdanning bidrar til mer bærekraft
Nord universitet inviterer verden for studentene30. september 2019 får Nord-studenter møte studieansvarlige fra universiteter i Australia, Europa og Nord Amerika. https://www.nord.no/no/aktuelt/nyheter/Sider/Nord-universitet-inviterer-verden-for-studentene.aspxNord universitet inviterer verden for studentene
Godt møte om samfunnssikkerhetIngvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) besøkte sikkerhets- og beredskapsuniversitet. https://www.nord.no/no/aktuelt/nyheter/Sider/Engasjert-statsrad-i-norsk-samfunnsikkerhet-.aspxGodt møte om samfunnssikkerhet


Fakta


Innbyggertall:
 Ca. 1900
Beliggenhet: Mellom Sandnessjøen og Mo i Rana

Nyttige lenker


Kontakt oss:

Studiestedsadresse:
Nord universitet, Nesna
​Ivar Hjellviks veg
8700 Nesna

Tlf: 75 05 78 00

Epost: postmottak@nord.no