Nesna

Nesna ligger sentralt på den vakre Helgelandskysten, 67 km sørvest for Mo i Rana. Kommunen består av tettstedet Nesna, samt de tre øyene Hugla, Handnesøya og Tomma. På Nesna har det vært høyere utdanning siden 1918.

Hvordan komme seg hit

Nesna ligger langs kystriksveien på Helgelandskysten. Du kommer hit med hurtigruta, via buss fra Mosjøen eller hurtigbåt fra både Sandnessjøen, Bodø og øyene på Helgeland.

Om Nesna

Innhold her Nesna er et inkluderende og flerkulturelt samfunn. I alt har kommunen innbyggere med ca. 30 ulike nasjonaliteter. Selv om Nesna er et lite tettsted, finner du både pub, kafe, restaurant, treningsenter, idrettslag, teatergruppe, samt ca. 60 andre lag og foreninger. Nesna er også vertsskap for den årlige Sjyen-festivalen.

Natur og friluft

Nærhet til den spektakulære Helgelandsnaturen gjør at fritiden din kan fylles med fantastiske naturopplevelser på både sjø og land.  I Nesna kommune finnes mange fine turmuligheter både på sommer- og vinterstid.

Studentmiljø

På Nesna blir du ikke borte i mengden. Her blir du sett og får være synlig. Klassene er små, og alt ligger til rette for at du skal få god kontakt med dine medstudenter og faglærere.

Administrasjonen er også synlig og lett tilgjengelig for deg  som er student dersom du har spørsmål.
Selv om studiene er samlingsbaserte, blir du som student fort en del av miljøet på studiestedet.

Studentvelferd

Det er kantine i lokalene. Studentsamfunnet skaper aktiviteter både for fastboende og tilreisende studenter, og arrangerer blant annet en årlig studentuke, konserter, quiz og studentkino.  Studentinord bidrar med mulighet for bolig og rådgivningstjeneste.

– Vi må bruke estetiske læringsmetoderFremtidens generasjoner trenger andre ferdigheter enn det tradisjonelle læringsmetoder gir. Kunst- og kulturfag og estetiske læringsprosesser må tyngre inn i lærerutdanningene.https://www.nord.no/no/om-oss/fakulteter-og-avdelinger/fakultet-for-larerutdanning-og-kunst-og-kulturfag/artikler/Sider/Vi-ma-bruke-estetiske-laringsprosesser.aspx– Vi må bruke estetiske læringsmetoder
Salten topper som beste region i NordlandSalten kåres for andre år på rad til Nordlands beste region, tett fulgt av Vesterålen. Men de unge forsetter å flytte ut, ifølge en pressemelding fra Indeks Nordland.https://www.nord.no/no/aktuelt/nyheter/Sider/Salten-topper-som-beste-region-i-Nordland-.aspxSalten topper som beste region i Nordland
Studiebarometeret: Lærerutdanning ved Nord best i landetStudentenes dom er klar: Grunnskolelærerutdanningen ved Nord universitet er landets beste! - Ei fantastisk tilbakemelding å få, sier dekan Egil Solli.https://www.nord.no/no/om-oss/fakulteter-og-avdelinger/fakultet-for-larerutdanning-og-kunst-og-kulturfag/artikler/Sider/Larerutdanning-ved-Nord-best-i-landet.aspxStudiebarometeret: Lærerutdanning ved Nord best i landet

Innbyggertall:
 Ca. 1900