Emnebeskrivelse for 2024/25
Semester i utlandet
INT2000
Emnebeskrivelse for 2024/25

Semester i utlandet

INT2000

I femte semester har studentene mulighet for utveksling til et av våre mange partneruniversiteter i verden. Studentene kan selv velge hvilket partneruniversitet de ønsker å reise til for å ta emner (30 studiepoeng). Utvekslingen må være innenfor Nord universitets og Handelshøgskolens rammer for studier i utlandet. Denne utvekslingen gir en unik mulighet til å fordype seg i tematikker som studenten selv finner interessant. Vi anser utveksling som en naturlig del av det å kunne forstå globale utfordringer og verdens endringer og for å kunne håndtere og lede kulturelle- og institusjonelle forskjeller.

Generell informasjon om utveksling er tilgjengelig på Studentsidene til Nord universitet. For spørsmål om utveksling kan man ta kontakt med internasjonal rådgiver ved Handelshøgskolen.

Handelshøgskolen har mange partneruniversiteter i forskjellige land og kontinenter. Oversikt og mer informasjon om våre partneruniversitetene er tilgjengelig her.

Krav til innhold:

Det totale omfanget av emnene som avlegges må utgjøre 30 studiepoeng. Omtrent halvparten av studiepoengene skal være en fordypning innen det økonomisk-administrative fagområdet, eller relevante tilgrensende områder. Gjennom fordypningen skal studentene ha mulighet til å tilegne seg kunnskaper, ferdigheter og kompetanse innen et valgt område, som senere kan benyttes i arbeidet med bacheloroppgaven. Den andre halvparten utgjør valgemner. Disse kan være en ytterligere fordypning i de økonomisk-administrative fagområdene, men de kan også være innen andre fagområder som gjør studentene bedre rustet til å utføre økonomisk-administrative funksjoner i en organisasjon.

Emnet er kun åpent for studenter i studieprogrammet Bachelor i økonomi og ledelse.

Studentene som vil på utveksling må søke til Nord universitet innenfor fristen 20. januar semesteret før de reiser ut. Det anbefales å ta kontakt med internasjonal rådgiver ved Handelshøgskolen for veiledning for å finne ut hvilken partneruniversitet som kan passe studenten best.

Søknadsskjema og kontaktinformasjon til internasjonal rådgiver finnes her.

Etter fullført kurs skal studenten ha følgende læringsutbytte:

Kunnskap

Kunnskap

  • Har kunnskap om sentrale temaer, teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy og metoder innenfor et spesialisert fagområde innenfor økonomi som gir et internasjonalt perspektiv.
  • Har kunnskap om andre emner, kulturer og arbeidsmåter som gjør kandidaten bedre rustet til å utføre økonomisk-administrative funksjoner i en organisasjon med internasjonalt fokus.
  • Har kunnskap om økonomi og ledelse i et internasjonalt samfunns- og verdiskapingsperspektiv.

Ferdigheter

  • Kan anvende faglig kunnskap på praktiske og teoretiske problemstillinger som er relevante i et internasjonalt perspektiv.
  • Kan bruke sin erfaring og faglig kunnskap til å operere i et internasjonalt arbeidsmarked.
  • Kan bruke sin erfaring og faglig kunnskap til å bygge nettverk på tvers av nasjoner og kulturer.

Generell kompetanse

  • Har økt kompetanse for å operere i et internasjonalt arbeidsmarked.
  • Har økt innsikt i og forståelse for andre kulturer.
  • Kan bygge relasjoner på tvers av kulturer og nasjoner.

Det vil medføre ekstra kostnader ved å dra på utveksling, men det finnes ordninger for å få økonomisk støtte. Alle studenter er selv ansvarlig for å dekke kostnader ved utveksling slik som reise, visumsøknad og forsikring. I noen tilfeller må studenten betale skolepenger men dette avhenger av partnerinstitusjonen.

Studenter med norsk statsborgerskap kan søke om støtte fra Lånekassen for å reise på utveksling. Gå på Lånekassens nettside for å få mer informasjon.

Det finnes også stipendprogramsom studenten kan søke til. Tilgjengelige stipendprogram avhenger av hvilket partneruniversitet studenten reiser til.

Det er fritak for semesteravgiften på Nord universitet for studenter som er på utveksling.

Utveksling
Varierer ut fra hvilken partnerinstitusjon studenten velger å dra til.
Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneevalueringer og studieprogramevaluering. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.