Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)
Fordypning logopedi
SPD5012
Gjeldende emnebeskrivelse (sist oppdatert 2024/25)
Fordypning logopedi
SPD5012
Emnet skal gi kunnskap om og utvikle studentens evne til å vurdere og drøfte aktualiteten i nyere forskning knyttet til aktuelle tema innenfor logopedi.
Emnet skal gi kunnskap om og utvikle studentens evne til å vurdere og drøfte aktualiteten i nyere forskning knyttet til aktuelle tema innenfor logopedi. Tema som presenteres kan være knyttet til logopedfaget generelt eller være mer spisset mot de ulike områdene innenfor logopedien.
Opptak til master i logopedi
Opptak på master i logopedi
Kunnskaper
Studenten
- har inngående kunnskap om aktuell nasjonal og internasjonal forskning knyttet til logopedi knyttet til eget masterprosjekt.
- har inngående kunnskap om aktuelle teorier knyttet til logopedi knyttet til eget masterprosjekt.
- har innsikt i nasjonale og internasjonale føringer som har relevans det logopediske fagområdet og for egen fordypning gjennom masteroppgaven.
Ferdigheter
Studenten
- kan analysere og forholde seg kritisk til ulike informasjonskilder og anvende disse til å strukturere og formulere faglige resonnementer innenfor det logopediske fagområdet
- kan finne fram til relevant forskning gjennom søk etter trykte tekster og i digitale databaser, nasjonalt og internasjonalt relevant for både praktisk utøvelse av logopedfaget og i forbindelse med eget masterprosjekt
- kan velge ut aktuell teori og forskning med relevans for egen masterfordypning innenfor tilpasset opplæring.
Generell kompetanse
Studenten
- kan anvende egne ferdigheter i kompetanseutvikling.
- kan anvende sine kunnskaper og ferdigheter på nye områder for å gjennomføre avanserte arbeidsoppgaver og prosjekter relevant for det logopediske fagområdet og for egen fordypning gjennom masteroppgaven.
Ingen kostnader utover semesteravgift og pensumlitteratur.
Obligatorisk
Ulike korte fagkurs med varierende innhold, praktisk innføring i litteratursøk og drøfting i plenum og grupper, samt selvstudium under veiledning av tildelt veileder.
Evalueres årlig av studentene gjennom emneundersøkelser. Evaluering inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.
Sammensatt vurdering (SV): Alle enhetene, beskrevet nedenfor, må være godkjent og bestått for å få emnet som helhet bestått.
- Obligatorisk deltagelse (OD): Obligatorisk deltakelse på undervisning vurderes til godkjent/ikke godkjent. Det er krav om minimum 80% deltakelse . Teller 0/100 av karakteren.
- Arbeidskrav (AK): Selvvalgt pensum, teller 0/100 av karakteren, vurderes til godkjent/ ikke godkjent
- Oppgave (OP): Litteraturgjennomgang relevant for eget masterprosjekt, vurderes til bestått/ ikke bestått, teller 100/100 av karakteren
Emnet er en påbygging av emnene "Utviklingsmessige språk - , tale- og kommunikasjonsvansker hos barn", "Ervervede språk-, tale-, kommunikasjons- og svelgevansker" og "Stemmevansker og taleflytvansker". Det vil være en fordel å ha godkjent disse emnene i forkant.