Mat og helse 2
Ta ei fleksibel videreutdanning i mat og helse! Studiet er skreddersydd for deg som allerede underviser i faget i skolen.
Om studiet
Vil du fordype deg i mat og måltiders kulturelle og miljømessige dimensjoner, i matkultur og i bærekraft i mat og helse? Vi tilbyr en fleksibel og desentralisert videreutdanning i mat og helse, skreddersydd for deg som allerede underviser i faget i skolen. Mat og helse er et svært viktig fag i grunnskolen, både for folkehelse og livsmestring.
Er du klar for å få mer kompetanse i mat og helse? Søk Mat og helse 2 hos oss!
Hvordan foregår undervisningen
Samlinger høst 2024:
Levangerklassen
Samling 1: Uke 38: 18.-20. september 2024
Samling 2: Uke 48: 27.-29. november 2024
Bodøklassen
Samling 1: Uke 39: 25.-27. september 2024
Samling 2: Uke 47: 20.-22. november 2024
Samlinger vår 2025:
Levangerklassen
Samling 1: Uke 6: 5.-7. februar 2025
Samling 2: Uke 13: 26.-28. mars 2025
Bodøklassen
Samling 1: Uke 7: 12.-14. februar 2025
Samling 2: Uke 14: 2.-4. april 2025
Søker må ha fullført min 180 stp. lærerutdanning.
Søker må ha fullført og bestått mat og helse 1 eller tilsvarende på grunnleggende nivå.
Ved flere søkere enn antall studieplasser, vil søkere med fullført mat og helse 1 prioriteres.
Søkere må dokumentere et ansettelsesforhold i en skole. Hvis du ikke er ansatt i en skole må du dokumentere at du har mulighet til å gjennomføre praktiske oppgaver i mat og helse ved en skole mens du gjennomfører videreutdanningen. Ansettelsesforhold og praksis dokumenteres med en stemplet og signert attest fra arbeidsgiver. Søkere som har et ansettelsesforhold i en skole vil bli prioritert.
Etter endt studium i mat og helse 2 vil studenten ha oppnådd følgende læringsutbytter:
KUNNSKAP
Studenten
- har kunnskap om barn og unges rolle som matforbrukere og hvordan mat og måltid inngår i deres identitetsutvikling og sosialisering
- har kunnskap om faktorer som skaper variasjon i matkultur
- har kunnskap om hvordan matvaresystemet og forbrukerne kan påvirke hverandre
- har kunnskap om kostholdets påvirkning på helsa og strategier for implementering av helsefremmende kostholdstiltak
- har kunnskap om entreprenørskap og innovasjon i faget mat og helse
- har kunnskap om hvordan ny viten omdannes til nasjonale anbefalinger om kosthold og ernæring
FERDIGHETER
Studenten
- kan ivareta mattradisjoner og anvende innovative ferdigheter i skapende arbeid med elever
- kan beherske og anvende sensoriske uttrykk i praktisk matlaging og tilrettelegge for estetisk erfaring med mat og måltider
- kan kritisk vurdere ny viten om kosthold og påstander om kosthold og helse i ulike medier
- kan legge til rette for kreative læringsaktiviteter som bidrar til reflekterte matvarevalg i tråd med kostrådene og aktiviteter som tar hensyn til ulike kulturelle og sosiale kontekster
- kan benytte vitenskapsteori og relevante metoder og planlegge, gjennomføre og rapportere forsknings- og utviklingsprosjekt knyttet til egen lærerkompetanse og undervisning i mat og helse
GENERELL KOMPETANSE
Studenten
- kan vurdere helsemessige, kulturelle og miljømessige perspektiver ved mat og måltider
- kan implementere styringsdokumenter som er relevante for mat- og helsefaget og skolemåltidet
- kan oppdatere seg faglig og reflektere over egen undervisningspraksis i mat og helse.