Bachelor i økonomi, digitalisering og forretningsutvikling.

Se studieprogram

Høst 2020 (1. semester)

MAT1001
7.5 sp

Vår 2021 (2. semester)

IKT1007
7.5 sp
STT1001
7.5 sp
FIN1001
7.5 sp
IKT1004
7.5 sp

Høst 2021 (3. semester)

IKT2001
7.5 sp

Vår 2022 (4. semester)

LED2003
15 sp
MET1001
7.5 sp

Høst 2022 (5. semester)

ORG2006
15 sp
ECO1001
7.5 sp
Valgemner
REG2005
10 sp
ORG2004
7.5 sp
ECO2001
7.5 sp

Vår 2023 (6. semester)

ECO1003
7.5 sp

Bachelorstudiet setter søkelys på økonomi, digitalisering og forretningsutvikling fra teknologiske, bedriftsøkonomiske, markedsmessige, sikkerhets og innovasjonsfaglige perspektiv.

Studiet er et campusbasert heltidsstudium med ordinære forelesninger. Alle emner har egne elektroniske læringsplattformer. Lærings- og arbeidsformene er forsknings- og praksisbasert og blir gitt blant annet i form av forelesninger, kollokvier, innleveringer og praktiske øvelser. Det tilrettelegges ofte for teamarbeid som fremmer trening i kommunikasjon og samarbeid.

Studiemodellen er lagt opp med en naturlig progresjon innenfor de ulike fagområder, dvs. hvert semester bygger videre på kunnskaper tilegnet i foregående semester. Det forutsettes derfor i utgangspunktet at alle emner er bestått før man går videre på neste studieår. For å kunne starte på 3. studieår skal samtlige emner som inngår i studiets første år og minst 30 studiepoeng av emnene fra andre studieår være bestått. For individuelle tilpasninger av utdanningsplanen, ta kontakt med studieadministrasjonen. Spesifikke anbefalinger og forkunnskapskrav fremgår av de enkelte emnebeskrivelser.

Studiet retter seg mot personer som ønsker en bred og anvendelig utdanning innen økonomi, digitalisering og forretningsutvikling, og gir grunnlag for videre masterstudier ved universiteter og høgskoler i inn- og utland.

Første studieår skal gi kandidatene grunnleggende digital forretningsforståelse. I tillegg inngår emner i matematikk, bedriftsøkonomi, Ex. Phil., IKT og sikkerhet, digital markedsføring og statistikk. Andre studieår omfatter strategisk innovasjonsledelse, prosjektledelse og metodikk, informasjonssikkerhet, anvendt metode, finansiering og investering samt driftsregnskap og budsjettering. Tredje studieår gir kandidaten fordypning innenfor samfunnsøkonomi, bærekraftig næringsutvikling og teknologibasert forretningsutvikling. I tillegg inngår ett valgfritt emne. Studiet avsluttes med en bacheloroppgave. Tilbudet av det valgfrie emnet vil kunne variere fra år til år. Deler av undervisningen forutsetter at kandidaten har tilgang til datamaskin eller nettbrett som muliggjør bruk av relevant programvare.

Kunnskaper

  • har bred kunnskap om sentrale temaer, teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy og metoder innenfor digitalisering, bedriftsøkonomi, forretningsutvikling, administrasjons- og ledelsesfag, samfunnsøkonomi og metodefag
  • har kunnskap om etikk og aktuelle samfunnsspørsmål knyttet til digitalisering
  • kjenner til forsknings- og utviklingsarbeid innenfor ulike fagområder som omhandles i dette studiet
  • kunnskap om digitalisering og informasjonssystemers oppbygning, virkemåte og anvendelse
  • kan forstå betydningen av digitalisering og forretningsutvikling for organisasjoner og samfunn

Ferdigheter

  • kan vurdere bedrifters samfunnsøkonomiske, sikkerhetsmessige, menneskelige, etiske, miljømessige og teknologiske muligheter og utfordringer
  • kan identifisere og utvikle forretningsmuligheter
  • kan identifisere, vurdere og anvende digitale løsninger
  • kan ta økonomiske og administrative valg med utgangspunkt i knappe ressurser slik at det best mulig fyller organisasjonens mål
  • kan trekke inn IKT kompetanse i utviklingsprosjekter
  • kan analysere og drøfte organisasjons- og ledelsesfaglige problemstillinger knyttet til digitaliseringsprosesser
  • kan anvende forskningsresultater for å løse praktiske og teoretiske problemstillinger
  • kan reflektere over egen faglig utøvelse
  • kan finne, henvise, presentere og analysere fagstoff relatert til en problemstilling

Generell kompetanse

  • kan planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter individuelt og i team og i tråd med etiske krav og retningslinjer
  • kan formidle fagstoff, problemstillinger og løsninger skriftlig og muntlig
  • kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre innenfor fagområdet og identifisere muligheter og utfordringer knyttet til praksis
  • kjenne til betydning av digitalisering for nytenking og innovasjonsprosesser
  • kan beherske relevante faglige verktøy, teknikker og uttrykksformer

Opptak til studieprogrammet krever generell studiekompetanse.

Søkere som ikke har generell studiekompetanse, og er 25 år eller eldre, kan søke om opptak på grunnlag av realkompetanse.

Studiemodellen er lagt opp med en naturlig progresjon innenfor de ulike fagområder, dvs. hvert semester bygger videre på kunnskaper tilegnet i foregående semester. Det forutsettes derfor i utgangspunktet at alle emner er bestått før man går videre på neste studieår. For å kunne starte på 3. studieår skal samtlige emner som inngår i studiets første år og minst 30 studiepoeng av emnene fra andre studieår være bestått. For individuelle tilpasninger av utdanningsplanen, ta kontakt med administrasjonen ved HHN. Spesifikke anbefalinger og forkunnskapskrav fremgår av de enkelte emnebeskrivelser.

I tillegg gjelder progresjonskrav gitt i Forskrift om studier og eksamen ved Nord universitet

Med denne bacheloren, som favner bredt innenfor fagområdene økonomi, digitalisering og forretningsutvikling, vil nyutdannede kandidater være godt rustet til å gå inn i interessante og varierte stillinger både i næringslivet og i det offentlige. Organisasjoner i utvikling har et stort behov for økonomer med digital kompetanse. Kandidater fra denne bacheloren kan eksempelvis være aktuelle for bank- og finansnæringen, eller for selskaper innen reiseliv og varehandel.

Studiet kvalifiserer for opptak til siviløkonom/masterstudier ved HHN samt masterstudier ved andre utdanningsinstitusjoner i Norge eller utlandet.
Som en del av studiet kan du reise til en av våre partnere i Europa, Asia, Australia eller Nord-Amerika. Tredje studieår (enten hele eller et av semestrene) egner seg best for utenlandsopphold. Eksempler på institusjoner som tilbyr egnet utvekslingsopphold for programmet er: Kedge Business School i Frankrike, Otto-Friedrich University Bamberg i Tyskland, Wageningen University i Nederland, Northern British Colombia, Canada.
Ingen kostnader utover semesteravgift og pensumlitteratur.
Kandidatenes kunnskaper innenfor alle emner i studiet skal evalueres. Det benyttes varierte vurderingsformer tilpasset hvert enkelt emne. Hjemmeeksamen, arbeidskrav, prosjektoppgaver, muntlige og skriftlige skoleeksamener. Det benyttes bokstavkarakter eller vurderingen bestått/ikke bestått.
Avsluttende eksamen på studieprogrammet er bacheloroppgave.
Studieprogrammet evalueres årlig av studentene gjennom emneundersøkelser og av studieprogramansvarlig. Evalueringene inngår som en del av universitetets kvalitetssikringssystem.