Samarbeidsportal
I møte med dagens og morgendagens globale utfordringer er utfordringsdrevne partnerskap essensielle. Med 11 500 studenter og 1 350 ansatte dekker Nord universitet 40 % av Norges kystlinje i Nord- og Midt-Norge, noe som gjør oss til en ideell utfordringsdrevet partner.
Hvorfor samarbeide med Nord universitet?
Nord universitet er forpliktet til å bidra i regional utvikling og vekst. Gjennom universitetets omfattende nettverk av professorer, forskere og studenter, har vi som mål å fremme forskning, utdanning og innovasjon for å møte globale utfordringer gjennom samarbeid med lokale og internasjonale partnere. Samarbeid med Nord universitet gir verdifull innsikt og løsninger i langsiktig planlegging, problemløsning og når strategiske beslutninger skal tas.
Gjennom vårt nedslagsfelt i ressursrike Nordland og Trøndelag, bidrar Nord universitet til bærekraftig verdi- og jobbskaping gjennom forskning og utdanning innen biovitenskap, økonomi, samfunnsvitenskap, helsefag, lærerutdanninger og profesjonsvitenskap.
Ved å utnytte våre regionale krefter, møter vi globale utfordringer med forskning som er forankret i den unike naturen og kulturen i nordområdene.
Nord universitet skal skape ny kunnskap og utdanne fagpersoner til å takle samtidens utfordringer. Universitetet fungerer som en pådriver for forskning, innovasjon og demokratisk utvikling.
Nord universitet bidrar med dokumenterte resultater innenfor nasjonale og internasjonale spørsmål gjennom forskning og innovasjon. Universitetet samarbeider innenfor ulike områder som bærekraftig innovasjon, blå og grønn vekst, samfunnssikkerhet og helse og velferd, i tråd med vår strategi.
Måter å samarbeide med oss:
Nord universitet kan tilby forsknings- og innovasjonsekspertise, prosjektsamarbeid, doktorgradsprosjekter, utfordringsdreven "matchmaking", opplæring og samarbeid for studenter og forskere, mentorordninger, teknologistøtte og strategisk partnerskap. Her er noen eksempler på muligheter for samarbeid:
Er du opptatt av å forme fremtidens utdanning og bidra til betydningsfull endring i nord? Vi inviterer deg til å bli en del av vårt nytenkende næringslivsmentorprogram, et pilotprosjekt finansiert av Nordland fylkeskommune. Programmet gir en unik mulighet til å bygge bro mellom akademia og næringsliv, og legger til rette for læring og samarbeid.
Nordic Bridge-initiativet har som mål å fremme samarbeid mellom samfunnet og akademia på tvers av nordiske land. Ved å koble samfunnsutfordringer med akademisk ekspertise, legger Nordic Bridge til rette for problemløsning gjennom studentpraksis, avhandlingsprosjekter og forskning. Denne unike matchmaking-plattformen bygger bro mellom bunn-opp og topp-ned forskning, og fremmer felles prosjekter og studentutveksling i regionen.
Prosjektet ønsker å bidra til å holde unge mennesker i regionen ved å gi dem verdifulle jobbmuligheter og praktisk erfaring. Det vil også bidra til forskning og innovasjon, fremme vekst og styrke forretningsmuligheter i regionen.
Nord universitet har eksperter på ulike felt for samarbeid. Våre forskere er dedikert til å møte globale og regionale utfordringer gjennom sin erfaring i forskning og innovative løsninger. For mer detaljer, se Ekspertlisten vår.
Kontakt oss dersom du trenger hjelp med å finne en fagperson.
Utplasseringer, praksisplasser og internships spiller en avgjørende rolle i å fremme samarbeid mellom universiteter og samfunnet. Ved å la studenter og forskere å oppholde seg midlertidig i eksterne organisasjoner, gir disse programmene verdifull erfaring fra virkeligheten og fremmer kunnskapsutveksling. Denne samarbeidsmetoden hjelper universiteter med å tilpasse seg samfunnets behov, mens organisasjoner drar nytte av fersk akademisk innsikt og forskning.
Disse forbindelsene bidrar også til å beholde høyt kvalifiserte individer i regionen ved å gi dem meningsfull praktisk erfaring. De bidrar til forskning og innovasjon i både offentlig og privat sektor, fremmer vekst og gir nye muligheter for næringslivet i regionen.
Disse programmene er ofte finansiert enten av EU, som MSCA-programmer, eller av de akademiske institusjonene.
Nord universitet består av fem fakulteter med tilhørende faggrupper:
- Fakultet for biovitenskap og akvakultur
- Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag
- Fakultet for sykepleie og helsevitenskap
- Fakultet for samfunnsvitenskap
- Handelshøgskolen
Nord universitet er medeier i enkelte utvalgte forskningsselskap, og har flere sentre som er forankret ved ulike fakultet.
- CHNL - Centre for High North Logistics Engage
- Centre for Engaged Education through Entrepreneurship
- ExcITEd - Centre for Excellent IT Education
- Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg
- Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen
- NORDLAB
- Nordlandsforskning
- Senter for industriell forretningsutvikling
- Senter for omsorgsforskning - midt
- Senter for samisk og urfolksstudier
- Senter for velferdsinnovasjon
- Senter for økologisk økonomi og etikk
- SPIR Idélab
- Demos - senter for utdanning for bærekraftig utvikling og globalt medborgerskap
Nærings- og offentlig sektor-ph.d.-programmer fra forskningsrådet tilbyr unike muligheter for næringslivet og virksomheter i offentlig sektor til å utvikle høyt kvalifiserte forsknings- og innovasjonseksperter. Disse programmene gjør det mulig for bedrifter og offentlige enheter å samarbeide med Nord universitet om forskningsprosjekter som svarer på deres spesifikke behov og utfordringer.
Nærings-ph.d. Tilpasset for industripartnere som ønsker å integrere avansert forskning i sin drift.
Offentlig ph.d. Utviklet for offentlige virksomheter som ønsker å løse praktiske utfordringer gjennom målrettet forskning.
Forskerutdanning (nord.no): Nord universitet tilbyr fire doktorgrader i følgende programmer:
Kontakt oss for mer informasjon om hvordan disse programmene kan være til nytte for din organisasjon og hvordan du kommer i gang.
Horizon Europe (HEU) er verdens største forsknings- og innovasjonsprogram, med et budsjett på 95,5 milliarder euro fordelt for perioden 2021-2027. Selv om Norge ikke er medlem av EU, deltar vi som fullt medlem i HEU. Norske bedrifter og forskningsinstitusjoner kan derfor konkurrere om forskningsmidler på like vilkår med kolleger i andre europeiske land. EU-prosjekter samler Europas forskere og forskningsmiljøer sammen med næringslivet for å diskutere ulike samfunnsutfordringer. Nord universitet er involvert både som koordinator og partner i flere HEU-prosjekter.
HEU Horizon-søknader fremmer bånd mellom universiteter og industrien gjennom ulike finansieringsordninger og initiativer. Involvering av industripartnere sikrer at forskningsprosjekter er i samsvar med industrielle behov og har et høyere potensial for utnyttelse og kommersialisering.
Les mer om:
Kontakt oss hvis du er interessert i å samarbeide eller ønsker å vite mer.
SEA-EU er en europeisk universitetsallianse som fremmer samarbeid innen utdanning og forskning på tvers av landegrenser i Europa. Mottoet for alliansen er "Leve bærekraftig ved, fra og med havet." Ved å engasjere seg i SEA-EU-nettverket kan lokale bedrifter utnytte felles forskningsekspertise og infrastruktur for å drive innovasjon og løse reelle problemer.
Fordeler for lokal industri:
- Tilgang til banebrytende forskning:
Samarbeid med ledende forskere og forskergrupper fra hele Europa for å takle bransjespesifikke utfordringer.
Les mer om SEA-EU Research - Samarbeid og innovasjon:
Utnytt de samlede ressursene og ekspertisen til over 150 000 studenter og 18 000 ansatte innenfor SEA-EU-alliansen.
Les mer om SEA-EU - Internasjonalisering og bærekraft:
Engasjer deg i prosjekter som fremmer internasjonalisering, bærekraft, digital transformasjon, åpenhet og demokrati. - Finansielt samarbeid:
Samarbeid med universitetspartnere for å søke finansielle ressurser til felles forskningsprosjekter. - Vertskap og veiledning:
Vertskap for studenter til praksisplasser og bli en forskningspartner for å dra nytte av nye perspektiver og innovative løsninger.
Kontakt oss for å vite mer om hvordan du kan samarbeide.
- Tilgang til banebrytende forskning:
Nord universitet har inngått samarbeid med Nordland fylkeskommune og Mechatronics Innovation Lab (MIL) om å etablere teknologiservicesenteret Techlab. TechLab tilbyr tjenester innen AI, robotikk, digital tvilling, VR, CAD/CAM, modellering og simuleringer.
Nord universitet bidrar til innovasjon blant annet gjennom Nord innovasjon, som bistår med kommersialisering av forskningsresultater.