Jonas Gahr Støre:- Å komme til Bodø er som å komme hjem

Prime Minister Jonas Gahr Støre with rector Hanne Solheim Hansen and director Frode Mellemvik
Jonas Gahr Støre:- Å komme til Bodø er som å komme hjem
Se Statsministerens åpningstale fra High North Dialogue 2023.

Denne artikkelen er over ett år gammel.

For to uker siden arrangerte Nordområdesenteret den nest største internasjonale konferansen i Nord-Norge. High North Dialogue 2023: Spaces of Opportunities samlet over 600 mennesker fra 50 forskjellige nasjoner. De fleste møtte opp fysisk i Bodø, men rundt 200 fulgte konferansen på nett.

Verdensomspennende interesse

– Dette viser hvor stor interesse det er for nordområdene og hvor viktig det er å ha gode dialog om hva som skjer i Arktis, både nå og i fremtiden, sier direktør for Nordområdesenteret, Frode Mellemvik.

I sin tale sa Jonas Gahr Støre at Bodø var som å komme hjem:

La meg være veldig direkte og ærlig; for meg er det å komme til Bodø som å komme hjem, politisk, i mitt hjerte og i tankene.

Jeg har en venn her, som jeg tjenestegjorde sammen med i marinen, og vi lærte å navigere ved hjelp av radar; det betyr at du ikke har noen skjerm. Det ble gjort i Bodø havn, og vi ble fortalt at hvis vi fortsatte på den måten, ville du havne et sted i fjellet med skipet ditt. Så det var å lære harde leksjoner for en ung sjømann.

Støre fortsatte med å bemerke at en dialog har ett oppdrag, nemlig å gå lenger sammen og frigjøre ressurser og aktiviteter. Dialog kan være inkluderende, dialog kan være en multiplikator, og det trenger vi.

Du kan lese hele talen på nett.

– Vi satte stor pris på at den norske statsministeren Jonas Gahr Støre åpnet High North Dialogue, og også at mange deltok i dialogene, sier Mellemvik.

Video and photos

Hele hoveddelen av konferansen, inkludert Statsministerens tale, ble filmet. Alle opptak kan sees på High North Center sin YouTube-konto:

Du kan også se bilder fra konferansen i dette fotoalbumet på flickr:

High North Dialogue 2023 på flickr

Program

For flere detaljer om programmet, innhold, Side Events og annen informasjon, besøk konferansens hjemmeside.

Medieomtale

Media var til stede under High North Dialogue, og her er flere av artiklene som ble publisert underveis og i etterkant.