Utvider søknadsfristen etter stor interesse: - På seks uker kan helsepersonell bli enda bedre på klinisk observasjon

Bilde av tre kvinner ved sykeseng. Foto: Lene Loe.

Tilbyr kompetanseheving for folk i full jobb: Microemnet “klinisk observasjonskompetanse” er tilpasset folk som jobber turnus og bor ute i distriktene. Fra venstre Tone Oddvang, Trine Kaspersen og Rita Lundestad. Foto: Lene Loe. 

Utvider søknadsfristen etter stor interesse: - På seks uker kan helsepersonell bli enda bedre på klinisk observasjon
Enten du jobber på sykehus, i kommunehelsetjenesten, i spesialisthelsetjenesten, som paramedic, farmasøyt eller fysioterapeut er dette en glimrende mulighet til å friske opp kompetansen innen klinisk observasjon.

Tidenes julegave til deg selv 

Microemnet «klinisk observasjonskompetanse» har oppstart i januar 2024 ved Campus Helgeland i Mo i Rana. Studiet er digitalt og er både tilpasset og perfekt for folk i arbeid. I løpet av seks uker kan du følge digitale forelesninger uavhengig av turnus og bosted.  

-Alle som jobber med pasienter eller brukere i sitt arbeid vil ha nytte av dette studietilbudet, sier Trine Kaspersen, universitetslektor ved Nord universitet. Hun trekker spesielt frem ansatte som jobber med rusomsorg og rehabiliteringstjenester, i tillegg til helsepersonell som ønsker å komme tilbake til det helsefaglige yrket og dermed trenger påfyll av kompetansen.  

Vil gi økt pasientsikkerhet og kvalitet i tjenesten du jobber i 

-I studiet vil man se nærmere på ulike verktøy som vi bruker systematisk for å observere og vurdere pasientens tilstand. Ved å bruke disse verktøyene vil man kunne sette ting i system og avdekke feil i de viktigste organene først. F.eks. vil studiet gi en vernepleier i hjemmetjenesten økt kunnskap til å oppdage tidlig forverring hos en bruker som bor i hjemme, og kan dermed tidligere sette inn tiltak før sykdommen forverres, forklarer universitetslektor Trine Kaspersen. 

I praksis et kurs, men med studiepoeng 

Studietilbudet, som er et såkalt microemne, er et kortere studie på 2,5 studiepoeng som har en varighet på seks uker. – Vi håper og tror at slike studietilbud vil øke nysgjerrigheten også blant helsepersonell som har vært ute fra yrket en periode, men ønsker å komme tilbake. Da er kortere studier midt i blinken for å oppdatere seg faglig og samtidig sanke studiepoeng, forteller studieleder Anne Lise Grønningsæter Loftfjell.

Etter gode søkertall ved første søknadsfrist i november har Nord universitet valgt å utvide fristen til 31. desember 2023. 

«Klinisk observasjonskompetanse» har én valgfri samling på Campus Helgeland, men denne er ikke obligatorisk. Dermed kan man i praksis følge undervisningen i microemnet fra hele landet.

Klinisk observasjonskompetanse

Les mer og søk opptak