Økonomi, digitalisering og forretningsutvikling
Se studieprogramBachelorstudiet setter søkelys på økonomi, digitalisering og forretningsutvikling fra teknologiske, bedriftsøkonomiske, markedsmessige, sikkerhets og innovasjonsfaglige perspektiv.
Studiet er et campusbasert heltidsstudium med ordinære forelesninger. Alle emner har egne elektroniske læringsplattformer. Lærings- og arbeidsformene er forsknings- og praksisbasert og blir gitt blant annet i form av forelesninger, kollokvier, innleveringer og praktiske øvelser. Det tilrettelegges ofte for teamarbeid som fremmer trening i kommunikasjon og samarbeid.
Studiemodellen er lagt opp med en naturlig progresjon innenfor de ulike fagområder, dvs. hvert semester bygger videre på kunnskaper tilegnet i foregående semester. Det forutsettes derfor i utgangspunktet at alle emner er bestått før man går videre på neste studieår. For å kunne starte på 3. studieår skal samtlige emner som inngår i studiets første år og minst 30 studiepoeng av emnene fra andre studieår være bestått. For individuelle tilpasninger av utdanningsplanen, ta kontakt med studieadministrasjonen. Spesifikke anbefalinger og forkunnskapskrav fremgår av de enkelte emnebeskrivelser.
Studiet retter seg mot personer som ønsker en bred og anvendelig utdanning innen økonomi, digitalisering og forretningsutvikling, og gir grunnlag for videre masterstudier ved universiteter og høgskoler i inn- og utland.
Deler av undervisningen forutsetter at kandidaten har tilgang til datamaskin eller nettbrett som muliggjør bruk av relevant programvare.
Kunnskaper
Kandidaten
- har bred kunnskap om sentrale temaer, teorier, problemstillinger, prosesser, verktøy og metoder innenfor digitalisering, bedriftsøkonomi, forretningsutvikling, administrasjons- og ledelsesfag, samfunnsøkonomi og metodefag
- har kunnskap om etikk og aktuelle samfunnsspørsmål knyttet til digitalisering
- kjenner til forsknings- og utviklingsarbeid innenfor ulike fagområder som omhandles i dette studiet
- kunnskap om digitalisering og informasjonssystemers oppbygning, virkemåte og anvendelse
- kan forstå betydningen av digitalisering og forretningsutvikling for organisasjoner og samfunn
Ferdigheter
Kandidaten
- kan vurdere bedrifters samfunnsøkonomiske, sikkerhetsmessige, menneskelige, etiske, miljømessige og teknologiske muligheter og utfordringer
- kan identifisere og utvikle forretningsmuligheter
- kan identifisere, vurdere og anvende digitale løsninger
- kan ta økonomiske og administrative valg med utgangspunkt i knappe ressurser slik at det best mulig fyller organisasjonens mål
- kan trekke inn IKT kompetanse i utviklingsprosjekter
- kan analysere og drøfte organisasjons- og ledelsesfaglige problemstillinger knyttet til digitaliseringsprosesser
- kan anvende forskningsresultater for å løse praktiske og teoretiske problemstillinger
- kan reflektere over egen faglig utøvelse
- kan finne, henvise, presentere og analysere fagstoff relatert til en problemstilling
Generell kompetanse
Kandidaten
- kan planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver og prosjekter individuelt og i team og i tråd med etiske krav og retningslinjer
- kan formidle fagstoff, problemstillinger og løsninger skriftlig og muntlig
- kan utveksle synspunkter og erfaringer med andre innenfor fagområdet og identifisere muligheter og utfordringer knyttet til praksis
- kjenne til betydning av digitalisering for nytenking og innovasjonsprosesser
- kan beherske relevante faglige verktøy, teknikker og uttrykksformer
Med denne bacheloren, som favner bredt innenfor fagområdene økonomi, digitalisering og forretningsutvikling, vil nyutdannede kandidater være godt rustet til å gå inn i interessante og varierte stillinger både i næringslivet og i det offentlige. Organisasjoner i utvikling har et stort behov for økonomer med digital kompetanse. Kandidater fra denne bacheloren kan eksempelvis være aktuelle for bank- og finansnæringen, eller for selskaper innen reiseliv og varehandel.
Har du tenkt på muligheten for å dra til utlandet i løpet av studietida?
I femte semester kan du reise på et utvekslingsemester til en av våre partneruniversiteter. Hvis du ikke vil reise bort et helt semester kan du dra på sommerskole i noen uker. Du finner mer informasjon på utvekslingssidenevåre.
Vurdering og karakterfastsetting skjer ut fra bokstavkarakterer A-F, der A er best og F er ikke bestått. Vurdering kan også gis som bestått/ikke bestått eller godkjent/ikke godkjent.
Vi viser til gjeldende lover, forskrifter og retningslinjer.