Her kobles film- og tv-studentene med det lokale næringslivet

Speeddate mellom arbeidsgiver og student. Foto

Speed-date: Næringslivet og studentene møtes for speed-dating etter bedriftsinformasjonen. Her er det Nord-student Anita Galfione fra Italia som snakker med Jesper Bergom-Larsson i Midtnorsk Filmsenter. Foto: Daniel Slungård, Tindved

Her kobles film- og tv-studentene med det lokale næringslivet
En del av utdanningsprogrammet til film- og tv- studentene som tar bachelor ved Nord universitet i Levanger, er muligheten for to måneders internship i næringslivet.

Det er det blant annet Tindved Kulturhage som hjelper dem med.

– Gjennom DistriktsForsk har vi fått midler til studentmobilisering. Det vil si at vi hjelper til med koblingen opp mot næringslivet. I Trøndelag har vi mange næringslivsaktører innen film og tv og flere av disse holder årlig en pitch rettet mot studentene for å finne den rette kompetansen for videre vekst, sier kompetansemegler Håvard Sørli i Tindved Kulturhage.

Vise jobbmuligheter 

Sørli jobbet tidligere for Høgskolen i Nord-Trøndelag og i Nord universitet, og sto bak ordningen i sin tid. Nå er han koblingsleddet, og trives godt med det.

– For at studenter skal bli i Trøndelag, er det viktig at de kjenner til jobbmulighetene vi har her. Innenfor film, tv, teknologi og produksjon er vi faktisk en stor næringsaktør, hvis vi slår sammen alle bedriftene med tilholdssted på Filmfabrikken. Det er det ikke alle som vet, sier han.

Tre menn ved ett bord med PC og smartphone. Foto
Viser fram arbeid: Nord-student Ola Myki (til høyre) viser Espen Nilsen Holtan (i midten) og Per Georg Krokstad i Camerat eksempler på arbeid han har gjort. Camerat driver med film, animasjon og streaming. Foto: Daniel Slungård.

Italiensk produsent

Anita Galfione fra Italia er en av studentene på film- og TV-utdanninga ved Nord universitet. Hun har søkt og fått internship hos TMM Produksjon AS, og gleder seg.

– Jeg vet de jobber med Eventyrlig oppussing, og hadde lyst til å prøve meg hos dem. Vi hadde flere møter i tillegg til informasjonsdagen. Det blir veldig bra for meg, sier Galfione.

Hun mener det er nyttig med en slik dag for å bli bedre kjent med arbeidsmulighetene i området, og ser frem til å få prøve seg praktisk i internship-perioden.

– Mange av bedriftene hadde vi hørt om via studiene, men det var først på informasjonsdagen vi fikk treffe dem og skikkelig vite hva bedriftene gjør.

Internship-perioden starter i februar og varer frem til påske.

– Hvis jeg har forstått det riktig skal jeg få prøve meg innenfor produksjon og planlegging. Drømmejobben er å produsere quiz eller gameshows utendørs, gjerne med sportslige elementer.

Hvorfor valgte du å studere ved Nord universitet?

– Fordi det er gratis å gå på universitetet i Norge. Og fordi at når jeg lette etter aktuelle universiteter, kom Nord universitet opp tidlig. De hadde gode tilbakemeldinger fra tidligere studenter, sier Galfione og forteller at hun liker Levanger som studieby, selv om det er litt lite studentliv.

Hva skal du bli når du blir stor?

– Jeg er åpen for alt, både å dra tilbake til Italia og bli i Norge, eller kanskje et annet land, men produsent innenfor tv virker veldig spennende. 

To internshipstudenter for TMM

TMM tar imot to studenter i internship. 

– Vi skal ha en i produksjonsplanlegging og en klipper, forteller Bjørn Tore Hallem i TMM.

Han forteller at internship-perioden er i en tid på året hvor det i all hovedsak er bare kontorarbeid hos dem.

– Vi er egentlig ikke ute i produksjon i perioden, men vi planlegger produksjon og det er relevant erfaring å ha med seg for studentene, mener Hallem.

Han forteller at de har hatt flere studenter fra Nord innom hos dem. To er også fulltids ansatt nå.

– Vi har veldig god erfaring med å finne gode kandidater til roller hos oss gjennom Nord universitet. Vi tror virkelig på den geografiske lokaliseringen til utdanningen tett på næringslivet for å spotte talenter.

Lokalt næringsliv

Ti bedrifter fra næringslivet stilte og fortalte om seg selv og muligheter på informasjonsdagen. Deretter ble det gjennomført speed-date mellom studentene og næringslivet. Det skal være mulig for alle studenter å søke, men de som ikke får internship, jobber med egne studentprosjekt på universitetet i samme periode.

– Det er den samme kvalifiseringen som om de skulle ha søkt en ordinær sommerjobb eller vikariat. Vi i Tindved er rådgivere i prosessen mot eventuell internship-kontrakt, sier Sørli.

Camerat har stilt opp og holdt presentasjon i flere år.

– For vår del er det fint å kunne presentere oss for studentene, og bli litt kjent med dem gjennom speeddating etterpå. I tillegg er det fint å treffe andre i bransjen som deltar på samme arrangement. I fjor tok vi inn to studenter på internship, og har også tatt inn noen flere ganger tidligere, sier Espen Nilsen Holtan i Camerat.

Kilde: Her kobles film- og tv-studentene med det lokale næringslivet - Tindved Kulturhage

Film og TV-produksjon, bachelor

Ved å lære produksjonsteknikker og arbeidsmetoder innen film og TV, blir du i stand til å ta dine ideer fra papiret til ferdige produksjoner på bransjenivå.

  • Oppstart: Høst 2024
  • Studieform: Heltid
  • Språk: Engelsk
  • Studiepoeng: 180
  • Studielengde: Tre år
  • Studiested: Levanger
  • Søknadsfrist: 15. april 2024
Kontaktperson